Lagbanner
Lazio notiser 14 Mars
"Citatmaskinen" Claudio Lotito

Lazio notiser 14 Mars

Lite notiser om vad som hänt i Lazio-lägret dom senaste dagarna

Ciro Immobile drog som sagt på sig ett gult kort i matchen mot Fiorentina och är således avstängd i helgens match mot Parma. Felipe Caicedo kommer med all säkerhet att ersätta italienaren i helgen.

Simone Inzaghis kontrakt går ut under sommaren 2020 och ännu är det inte några förhandlingar mellan klubben och tränaren igångsatta. Lalaziosiamonoi rapporterar dock att Inzaghi och Claudio Lotito har haft ett samtal efter derbyt där presidenten berömde honom. Fokus ska just nu ligga på att ta klubben till Champions League och till sommaren så ska framtiden utvärderas.

Darko Lazovic i Genoa har identifierats som en potentiell värvning för Lazio i sommar. Föga förvånande efter som serben sitter på ett utgående kontrakt och kan således hämtas in gratis på samma sätt som Badelj gjorde. Lazovic har spelat 27 matcher i Serie A den här säsongen och stått för 2 mål och 4 assist. Hans utgångsposition är höger-yttermittfältare.  

Inför matchen mot Parma så har Lazio kört en kampanj för att få så många supportrar som möjligt till arenan. Biljetterna har kraftigt reducerats i pris och barn i sällskap av vuxen ska i princip komma in gratis för att kunna se sina hjältar spela. 

Valon Berisha har i veckan återvänt till träningsplanen efter sin muskelskada. Han syns frekvent i sociala medier och har nu skickat sitt förra lag Red Bull Salzburg en uppmaning om att inte ge upp och att dom faktiskt kan slå ut Napoli.

Claudio Lotito har uppenbarligen meddelat att alla spelare ska få en fet bonus i form av kontanter på bankkontot om laget lyckas kvalificera sig för Champions League. Som om inte det vore nog så har han även höjt bonusen för en seger i Coppa Italia också. Summorna som rapporteras är så olika att vi får återkomma gällande detta.

Före detta Laziotränaren Stefano Pioli meddelade efter 1-1 matchen i söndags mellan Fiorentina och Lazio, att han kanske inte kommer vara Fiorentinas tränare under nästa säsong. 

Det går inte många dagar emellan dom olika citaten från president Lotito levereras. Nu är det Daniele De Rossi som Laziopresidenten hyllar - För att han ”erkände” att Lazio var överlägsna Roma i derbyt och att det var ett av dom bästa Lazio han mött. 

Marco Parolo har som bekant förlorat sin plats i startelvan till förmån för Luis Alberto när Inzaghi väljer en mer offensiv balans. Detta är i princip första gången på 5 år som 34-åringen inte haft sin plats cementerad i en Lazio-elva. 

Liverpool-ynglingen Adekanye som ryktats frenetiskt till Lazio under senare tid sägs enligt Corriere dello Sport vilja ha €1m per säsong om han skulle ansluta till Lazio i sommar. Och ja, givetvis på en så kallad ”Free Transfer”.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-03-14 11:16:34
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party