Lagbanner
Lazio - Novara: 4-1
Vidare till kvartsfinal i Coppa Italia

Lazio - Novara: 4-1

Lazio - Novara: 4-1 En komfortabel seger till slut för Lazio som blir en fin öppning på året med en fin debut från Pedro Neto som grädde på moset. Matchen kunde ha blivit en annan historia ifall Novara satt den tidiga chansen man fick och förvaltade misstagen man högg på. Man hade helt enkelt inte turen på sin sida och gjorde en fin match som annars blev tidigt avgjord efter att straffreturen gick in som kom efter en mycket fin räddning. De incidenterna summerade matchen ganska bra tycker

Spelarbetyg:

Strakosha 6.5: Gör en superräddning i början av matchen när friläget väl uppstår och går rätt på straffen som helt enkelt är för klinisk. Slår kanske bort någon boll i onödan i en annars tyst match.

Bastos 7.0: Gav mig lite flashbacks till Wallace hjärnsläpp i slutminuten mot Empoli borta när Bastos för någon anledning inte väljer att försöka blocka vid friläget, men spelar sen upp sig och gör en supermatch som förespråkar lite av det jag har hyllat honom för på sistone.

Är enligt mig en spelare som inte får känna sig allt för bekväm i att han är förstavalet för då verkar tar han mycket för givet, inklusive det han behöver göra på plan. Gör många brytningar idag och hade det inte varit för en storspelande Benedettini så hade vi nog fått skåda Bastos stå för ett par poäng efter några fina offensiva räder.

Luiz Felipe 6.0: Har förvånansvärt lite att göra idag för vår lovande Brasilianare där han åker på en väldigt hård straff efter ett kontroversiellt VAR-beslut i en situation som påminde om den i första halvlek när bollen, efter en hörna, tar på armen på Sciaudone. I det fallet så friades det dock… Luiz Felipe har det annars ganska så svårt i den råa fysiska spelet när det gäller styrka även om han har farten för att göra upp för det vid kontringar som kommer efter duellförlusterna.

Acerbi 6.5: Ger sig framåt i banan och är farlig med sin fysiska pondus. Mycket bra insats defensivt som vanligt.

Marusic 5.5: Får aldrig riktigt till det längre och kunde ha gjort mer utav situationer, även där så nekades han ofta av någon i defensiven.

Milinkovic-Savic 6.5: Killen jag valde att se som nyckeln inför matchen och han börjar nu sakta men säkert leverera med allt fler poäng. Fin frispark och det enda som lämnar en del att önska är när han tillsammans med Luis Alberto och Immobile slöar ner spelet aningen vid kontringar. En ganska så vanlig syn som vi har fått se ett par gånger under Inzaghi tyvärr och något som bör förklaras då det ser konstigt ut från min synvinkel hemma på soffan.

Leiva 7.0: Visar återigen hur viktig han är och jag erkänner nu att jag har varit alldeles för hård med att säga att han inte har farten att hinna med HELA tiden, men vem har det egentligen? Nu när jag har sett skillnaden mellan han och Badeljs försvarsspel så har jag kommit till att börja uppskatta Leiva ännu mer. Hittar annars många bollar som leder till spelvändningar tillsammans med Luis Alberto vilket inte är egenskap många har haft i Laziotröjan.

Luis Alberto 6.5: Inte alls lika bra idag när det kommer till de fasta situationerna och slår ett par fina genomskärare. Rör sig fint mellan Novaras lagdelar och stänker dessutom dit en balja samtidigt som han är delaktig i det tredje målet.

Lukaku 5.5: Har som sagt slutat med att få till någonting alls. Misslyckas med samtliga dribblingar och inlägg vilket är oerhört frustrerande att se på. Viktigt att han ändå får en assist på ett av sina väldigt få (kanske sin enda för jag kan inte komma på någon annan...) inspel och det kanske höjer hans självförtroende som måste vara lågt. Bra defensivt idag vilket är något jag har påpekat att han har blivit bra på.

Caicedo 5.5: Stärkte väl inte sin aktie allt för mycket idag och slarvar mycket med sista passningen/touchen. Kunde mycket väl ha gjort mål idag med om det som sagt inte var för Benedettini.

Immobile 5.5: Egentligen en väldigt dålig prestation även om han lyckas med konsten att trots allt ändå göra två mål och en assist. Har inte varit sig lik ett tag nu och jag visste att han skulle missa straffen då hans kroppsspråk inte har talat lika självsäkert som förr till skillnad från den mycket taggande Benedettini (igen).

Inhoppare:

Durmisi 6.0: Gör några tacklingar och visar sig. Är nära på att göra mål och denna gång var det inte för Benedettini.

Berisha 6.0: Slår några passningar och visar sig likt Durmisi. Bör ta för sig lite mer tycker jag än att spela så säkert. Påminner mig lite om Caceres utifrån den synvinkeln.

Pedro Neto 6.5: Jättelovande debut där han vågar ta för sig likt någon som Dries Mertens och  

Allenatore:

Inzaghi 6.0: Tar inte matchen för givet då det kan se väldigt enkelt ut på papper till skillnad från hur illa det kan sluta med lite motvind som vi nästan erfarade. Ger flera chansen att visa upp sig vilket är lite av ett lyxproblem i sig som jag tycker synd om att han måste ha för det kan inte vara enkelt att göra många spelare besvikna.

Matchens höjdpunkt: Netos dribbling som spelades om flera gånger i repris.

Matchens snackis: Jag vill ändå ha klargjort för mig exakt varför Neto och Jordao inte har fått spela speciellt mycket.

Nyckelspelare:

Lazio:

Leiva

Novara:

Benedettini (vem annars?) och Chiosa som stoppade många anfall som efter att Ronaldo ofta antingen tappade bollen eller stod felplacerad m.m.

Yosef Al Hassan 2019-01-12 18:17:58
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party