Lagbanner
2021-12-20 19:00

Tellus - Örebro
5 - 2

Lazio-Palermo 1-1

Lazio-Palermo 1-1

Lazio tappade viktiga poäng på Olimpico.

Vi hade väntat länge på möjligheten till upprättelse efter förlusten i derbyt innan landslagsuppehållet. Matchen mot Palermo var på förhand viktig av flera skäl. Förvisso var det Piolis 200:e match som tränare i Serie A, men desto viktigare var poängen som stod på spel.

Efter Milans och Romas poängtapp fanns möjligheten att knapra in lite på Europa-platserna. Ifrågasatte Pioli gick även en match mot sina kritiker. Tyvärr blev det inte svar på tal.

Pioli gjorde fyra ändringar sett till derbyt. Lulic var åter på vänsterbacksplatsen, Hoedt tog platsen bredvid Gentiletti och Keita petade formsvage Candreva på yttermittfältet. Dessutom var Sergej tillbaka på mittfältet tillsammans med Biglia och Parolo.

Lazio inledde matchen med mycket bollinnehav och Palermo kröp ner i banan. Keita och Anderson hade några soloräder längs kanterna, men Palermo hade några vassa kontringar där Marchetti avvärjde. Sergej överglänste dessvärre sina kollegor på mittfältet där Biglia kanske störs av alla rykten och Parolo som troligen är i behov av fler matcher för att komma i form.

Men kallduschen skulle komma. Ett skott/inlägg från Laazar hittar fram till debuterande Goldaniga i straffområdet  som kunde vända om och skjuta in bollen i mål. Lazio i underläge och missnöjet lät inte vänta på sig från läktarhåll.
Keita bröt fram och höll på att spela fram Djordjevic, men Sorrentino kom emellan. Sergej hade ett fräsande skott strax över ribban. Hoedt kom nära en kvittering mot slutet av halvleken men hans nick styrdes över ribban av Sorrentino i Palermos mål. Men fortsatt underläge i halvtid och buropen ekade på Olimpico. Enligt uppgift ska Cataldi, Candreva och Mauricio ha suttit och kommenterat det dåliga spelet där assisterande Murelli ska ha ilsknat till och Konko och Manzini fick medla.

I andra halvlek fortsatte det krampaktiga spelet och Pioli valde att byta ut Anderson och Djordjevic mot Candreva och Matri efter en timma. Men med dryga tjugo kvar att spela fick Lazio en högst välkommen straff. Lulic klev förbi Hiljemark strax utanför straffområdet och svensken rev sedan ner Lulic. Inbytte Candreva stegade fram och satte bollen i mål bakom Sorrentino som gick åt rätt håll.

Målet tände temporärt Lazio och publiken, men ett ledningsmål för Lazio uteblev. Keita hade dock ett bra skottläge men bollen gick utanför. Den gyllene chansen kom på ett inlägg av Basta där Kishna ”bara” skulle möta bollen med pannan, men nicken gick långt utanför.

Ingen behövlig arbetsro alltså för Pioli och Lazio. Nu väntar match mot Dnipro på torsdag innan helgens bortamöte mot Empoli.

Tre stelle

La prima stella: Senad Lulic

La seconda stella: Federico Marchetti

La terza stella: Dusan Basta

LAZIO (4-3-3) - Marchetti; Basta, Hoedt, Gentiletti, Lulic; Milinkovic-Savic, Biglia, Parolo; Felipe Anderson, Djordjevic, Keita.

PALERMO (4-3-1-2) - Sorrentino; Struna, Goldaniga, Gonzalez, Laazar; Jajalo, Brugman, Hiljemark; Chochev, Vazquez; Gilardino.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-11-22 17:58:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party