Lazio-Palermo 2-1: Rättvis seger för Lazio
Kaptenen stod för en helgjuten insats.

Lazio lyckades besegra Palermo efter många om och men på söndagen. Stor matchhjälte blev Antonio Candreva som oerhört snyggt placerade in 2-1-målet med lite mer än tio minuter kvar av matchen.

Lazio föll snöpligt mot både Cesena och Genoa för några omgångar sedan. De poängtappen kan visa sig bli dyrbara i framtiden. Men på söndagen gjorde man dock vad man skulle när Palermo besegrades hemma på Olimpico med 2-1, men segern satt hårt inne och det skulle krävas en individuell prestation av Antoni Candreva för att säkra segern.

Primo tempo
Vi hoppas direkt till Palermos mål. Mauricio slarvar i backlinjen och får inte iväg en passning. Bollen når istället Robin Quaisons fötter och den förre AIK-spelaren passar snyggt fram till Pablo Dybala som inte gör något misstag mot Marchetti. Onödigt misstag av Mauricio. Några minuter senare var Palermo när at utöka ledningen, men den här gången gick Dybalas skott tätt över Marchettis ribba.
Istället var det Lazio som tog över tillställningen. Man lyfte fram spelet och började dominera och i den 33:e minuten så kvitterade Mauri efter att ha blivit snyggt framspelad av Danilo Cataldi. Målet var kaptenens åttonde för säsongen vilket är ett personligt rekord. Snacka om att åldern inte tar ut sin rätt. Där och då såg det ut som att Lazio skulle ta över helt och hållet, men istället stack Palermo upp i en kontring där Vasquez hamnade helt fri med Marchetti som gjorde en formidabel räddning. 1-1 stod sig halvleken ut.

Secondo tempo
I den andra halvleken fortsatte Lazio på det inslagna spåret med att föra spelet. Chans efter chans skapades, och det mesta gick genom Stefano Mauri. Bland annat hade kaptenen en nick som räddades på mållinjen och en snygg framspelning till Keita, som inte nådde hela vägen fram med foten. Men avgörandet skulle komma. Antonio Candreva, som hade varit aktiv ute på sin kant hela matchen genom att skjuta från alla möjliga håll och kanter – vilket i sin tur inte är någon hemlighet att han gillar att göra – skar in i banan efter en kort hörna och sköt stenhårt in 2-1. Som firande ville den fine Antonio springa ut till supportrarna och krama om dem, men det gick inte så bra då han halkade när han skulle hoppa upp på staketet. Candreva skadade sig i fallet och blev utbytt. Klantigt.
2-1 stod sig matchen ut.

Sammanfattning
Tre oerhört viktiga poäng. Palermo ör ingen dålig moståndare och man måste verkligen göra sitt yttersta för att slå dem, men att ta sex poäng av sex möjliga på en säsong mot sicilianarna, är imponerande. Spelet överlag var positivt och både Danilo Cataldi och Marco Parolo skötte sig utmärkt. Bara backlinjen blir aningen stabilare och anfallet blir effektivare så kan det bli en fin vår. Nu härnäst väntar svårlästa Sassuolo borta. Om hoppet om Champions League-spel ska leva så lär det behövas tre poäng då både Napoli och Fiorentina imponerar för tillfället.

Tre stelle
La prima stella – Stefano Mauri
De flesta chanserna som skapades gick igenom Stefano Mauri. Kaptenen gjorde ett mål och borde kanske gjort ett till. Ett föredöme.
La seconda stella – Danilo Cataldi
Assisterade till Mauris kvittering och var pigg matchen igenom. Fortfarande ung men har en enorm potential.
La terza stella – Antonio Candreva
Kanske inte hans bästa match men när man gör ett sådant mål så förtjänar man att vara med på listan.