Lagbanner
2021-05-12 20:45

Lazio - Parma
1 - 0

Lazio Parma 1-0

Lazio Parma 1-0

Gårdagens match slutade med en väldigt knapp vinst, efter en mindre imponerande insats av Lazio.

Matchen i korthet
Matchen inleddes som väntat med Lazio som hållare av taktpinnen. Luis Alberto låg bakom Lazios två farligaste chanser, med ett skott utanför och ett i ribban, efter samspel med Immobile. Men faktum var att första halvlek var mycket jämn och chansfattig, med Luis Albertos andra försök som enda skott på mål..

Ett till synes trött och fantasilöst Lazio stegade ut i andra halvlek och Muriqi skulle efter, just det, framspelning av Immobile missa ett kanonläge innan han blev utbytt i sextiotredje minuten mot Correa. Ut byttes även Radu och Cataldi, in kom Luiz Felipe och Escalante. Inte heller dessa förändringar lyfte spelet, utan det var istället Parma som kom att få två farliga chanser vilka, symptomatiskt nog för ett bottenlag, inte ville leta sig in bakom Strakosha. Istället kom Lazio med sekunder kvar av matchen att få vinnarmålet efter flipperspel i Parma-försvaret, vidare till Immobile som gör vad han nästan alltid gör. Målet innebar däremot att Immobile nu är Lazios meste målskytt genom tiderna med 150 mål för klubben. Hatten av för legendaren.

Analys
Det är svårt att säga som det stillastående och idéfattiga spelet var ett resultat av trötthet eller nerver. Kanske båda. Oavsett var gårdagens match säsongens tråkigaste vinstmatch, en av de tråkigaste överlag. Utan Milinkovic-Savic, samt Leiva och Lulic i gammal form, med Muriqi, Parolo och Cataldi som ersättare -  då är hela laget, mot ett bottenlag, beroende av enskilda insatser från Acerbi, Luis Alberto, Immobile och stundtals Lazzari. Det är ett underkänt betyg för ett lag med målsättning att ta sig till Champions League. Med en trupp så tunn bör man egentligen inte våga hoppas på en placering bättre än vår. Men vad hjälper det, med ett brinnande hjärta.

Ett finansiellt jämförbart lag som Atalanta har Gollini, Gosens, Hateboer, Maehle, Muriel, Zapata, Pasalic, Kovalenko, Malinovskyi, Miranchuk, Ilicic. Även om Acerbi, Luis Alberto, Milinkovic-Savic och Immobile är bättre än Atalantas bästa, så har de till antalet fler bättre spelare än Lazio, för att inte nämna yngre. Spelare som Lulic, Parolo, Radu och Leiva är Lazio-legendarer och förtjänar all respekt, men det är märkbart att de inte orkar en hel säsong. Ett generationsskifte måste till.

Mitt hopp om en Champions League plats kommer att leva fram till punkten då det är en omöjlighet, även om jag självklart ser orimligheten givet läget. Jag hoppas innerligt att Lazio åtminstone kan behålla viktiga spelare i sommaren Mercato, stärka upp eller föryngra i lagets alla delar. Med start för Armini och Moro. De nya förstärkningarna måste fyllas på med kvalitet i stil med ryktet om Cragno och Nandez

Betyg
Strakosha - 7.0
Var näst bäst på plan. Han har inte Reinas passningsspel, men väger upp med agilitet och en erfarenhet som ser större ut än hans ålder. En bra målvakt, men som ter sig vilja testa vingarna någon annan stans. 

Patric - 6.5
En av spanjorens bättre insatser denna säsong, som kanske kan förklaras av att motståndet var Parma. Spelade enkelt och försökte sig på ett skott.

Acerbi - 6.5
Vann duellerna mot Pelle och gjorde resten helt rätt, som vanligt. Onödigt gult kort.

Radu - 6.0
Såg trött ut och byttes ut tidigt i andra halvlek.

Lazzari - 6.5
Är alltid en offensiv kraft som skapar chanser och inte räds dueller. En klippa och en av matchens bättre.

Parolo - 6.0
Kan kliva in i matcher som dessa, men orkar inte riktigt med. Legendaren ryktas sluta efter säsongen och jag hoppas att han blir kvar i klubben, men kanske inte lika mycket på planen.

Cataldi - 6.0
Visar stundtals på ett fantastiskt tillslag, men det räcker inte för att rädda upp helheten. Platsar inte i Lazio, bara knappt i en match som denna.

Luis Alberto - 6.5
Var en av få kreativa motorer i Lazios anfall. Skapade två farliga chanser i första halvlek, men var lite för ensam för att kunna uträtta mer.

Fares - 6.0
Kanske ett snäppet för lågt betyg, men visar enligt mig på ett fortsatt irriterande dåligt passningsspel. Hänger med lite bättre i försvaret, men är inte en startspelare i klass med Lazzari.

Muriqi - 6.0
I motsats till föregående spelare kanske ett lite för högt betyg. Dåliga mottagningar och ännu sämre avslut. Spelar helt utan självförtroende, vilket är stundtals smärtsamt att bevittna. Kan förstå beslutet att spela honom igår, med tanke på motståndet. Var nära ett ledningsmål, och det avslutet var det faktiskt inget fel på. 

Immobile - 7.5
Trots vinsten var det inte Lazios kväll, men Immobile räddar Lazio ännu en gång. Stod för två riktigt fina framspelningar till Luis Alberto och Muriqi, men blev själv ende målskytt. Den enda spelaren som såg hyfsat het ut. Dessutom historisk med sina 150 mål för klubben, otroligt. Matchens lirare.

Michael Norberg Tot2021-05-13 16:01:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party