Lagbanner
Tegera Arena, 2020-10-01 19:00

Leksand - Örebro
3 - 5

Lazio-Parma 4-0: Snabba poäng

Lazio-Parma 4-0: Snabba poäng

Lazio gjorde processen kort med Parma.

Ett nervöst onsdagsmöte väntade mot bottenlaget Parma på ett regnigt Olimpico. Revansch från poängtappet mot Chievo var ett måste för att hålla liv i CL-drömmen. Inte blev det bättre av att Parma sprattlade till i inledningen av matchen och kom till ett par farliga lägen. Palladino höll på att rinna igenom framför en utrusande Marchetti och samme man hade sedan ett farligt skott som dessbättre gick rakt på Marchetti.

Men glädjande nog var Marco Parolo tillbaka från start efter sin skada och det med besked. Parolo öppnade målskyttet efter ca tio minuter när han drog iväg ett av sina patenterade långskott som skruvade sig bort från en hjälplös Mirante upp i krysset. Det var bara början på en fullständig målexplosion för Lazio. Bara minuter efteråt sprintade Anderson loss på högerkanten och spelade in bollen i straffområdet där Radu först avslutade rakt på Mirante, men Miroslav Klose kunde sedan på sitt målskyttsmanér skyffla in returen. Det var inte slut där. Med kvarten spelad bröt Lazio bollen högt genom Lulic och Candreva kunde sedan rinna igenom och fri med Mirante placerade han enkelt in bollen för 3-0.

Resterande del av halvleken ägde Lazio fortsatt boll och kom fram till några fler halvchanser, men där bolltouchen från Anderson och Candreva dessvärre svek för nya mål. Parma var tydligt knockade av Lazios starka inledning och det var egentligen bara Palladino och en irriterad Mirante som hade lågan uppe.

Lazio inleder andra halvlek fortsatt med ett högt tempo och ar under loppet av några minuter tre hörnor utan att få utdelning. Om det är något som Pioli och Lazio måste förbättra är det utdelningen av hörnor. Jag vet inte ens om vi har gjort ett endaste mål på hörna i år?

Parma var trots underläget inget lag som backade hem, men det öppnade också ytor för Lazio. Parmas Lila hade dock ett skott i ribban samtidgt som resultatet i Cesena-Atalanta talade för att Parma matematiskt kunde vara nedflyttade till Serie B, vilket till slut blev fallet efter Pinillas kvittering.

Lazio bytte av Felipe Anderson till förmån för Keita som till slut fick spräcka sin försmädliga målnolla denna säsong. Oerhört viktigt för framtiden oavsett om den kommer att vara i Lazio eller inte för ynglingen som ryktats bort i sommar. Kanske kan Keita även få chansen från start kommande match då Klose drog på sig ett gult kort och missar Atalanta. Kanske ett välplanerat kort med tanke på Lazio avslutande matcher.   

LAZIO (4-2-3-1) - Marchetti; Basta, Ciani, Mauricio, Radu; Cataldi, Parolo; Candreva, Felipe Anderson, Lulic; Klose

PARMA (4-5-1) - Mirante; Cassani, Mendes, Lucarelli, Gobbi; Varela, Lila, Lodi, Nocerino, Palladino; Belfodil.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-04-29 22:55:32
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party