Lagbanner
2019-10-03 21:00

Lazio - Rennes
2 - 1

Lazio - Rennes: 2-1

Det blev inte mer än en skräckminut på slutet för Rennais när Lazio studsade tillbaka efter dålig kväll (återigen) i Rumänien, först mot Gnoherres Steaua och senast mot Cluj.

Såklart har man alltid en del lust i att se breddspelare som Vavro, Berisha, Cataldi och Adekanye m.m. spela på en vardag, men när jag såg startelvan till ikväll så förväntade jag mig inte så mycket mer än vad vi faktiskt fick se. Berisha har gång efter gång bevisat för alla att han hör hemma i ett annat spelsystem och egentligen hur länge ska Cataldi vara sedd som denna talang som en dag ska ta över det Parolo och Leiva håller på med? Jag kan iallafall inte se detta ske, tyvärr, men han är ingen dåliga spelare heller.

Det var en stel första halvlek som endast hade sitt underhållningsvärde i att Vavro klart är minst rutinerad i backlinjen och därför överarbetade typ varenda situation på ett sätt jag ändå gillar att se trots att det är långt från effektivt. Man gillar ju liksom ibland bara hur vissa rör sig och personligen hade jag en grej förut för hur Parolo går med armarna.

Glöm den där meningen ovan snälla!

Vavro kännetecknar för mig mycket om hur de bollskickliga mittbackarna Inzaghi gillar att använda sig av ska spela, inte minst min lilla egna favorit Wesley Hoedt som Vavro påminner mig om.
Vavro gör en okej match där han även likt Luiz Felipe fick spela i mitten av Acerbi och Bastos när man jagade matchen. Detta var något som Inzaghi förvånansvärt valde att fortsätta med även när man tog ledningen. Visst blev man nervös då Vavro gav en flashbacks från matchen mot Bournemouth i först halvlek, men han gjorde det bra trots att Rennes bytte både in både Bouriegard samt Hunou som jag håller högt.

Vi vinner på klassiskt Conte-manér genom individuell kvalitet då Milinkovic och Luis Alberto mer eller mindre avgör matchen med sina egna händer och allt händer då både Cataldi och Berisha byts ut… 

En fundering jag fick under matchen var hur pass hållbart detta är? Med det menar jag att Inzaghi har ett ruggigt bra lag med sig som har spelare som bör vistas i de största av finrum och utan det så lyckas han aldrig riktigt fått till det. Jag drar paralleller till AIK och ni kan ta det lugnt, jag håller inte på AIK, men mina kompisar gör det och därför vet jag en del om laget. Gemensam nämnare där är ju att man har en Norling som mer eller mindre verkar ha fått ut så mycket av AIK som det egentligen går och hans tid i klubben verkar ha “peakat” från förra säsongen vilket ledde till att denna säsong, som inte är över än, blev en enda soppa där man konstant behöver “grinda” ut resultat. 

Samma verkar hända nu med Inzaghi och det visas då det inte finns mer än att hoppas på det bästa från sina bästa spelare. Man kan inte riktigt taktiskt spela ut lag längre. Kanske var detta varför Inzaghi tänkte över en tid med Milan i somras? För det ser inte speciellt glamoröst och sexigt ut utan Correa, Milinkovic och Luis Alberto. Såklart är jag mån om att laget är byggt runt dem, men det finns ingen plan B och vi är för beroende av spelare som förmodligen inte håller säsongen ut.

Spelarbetyg:

Strakosha 6.5: Klassisk Yosef- och Inzaghi (jämför inte mig med Inzaghi) kommentar här: Kan inte komma ihåg en räddning från Strakosha.

Vavro: 7.0: Moget spel i andra och han får gärna spela gruppspelet ut. Intressant om han får mäta sig mot mer direkta anfallare i Johnston, Edouard, Elyounoussi och Forrest mot Celtic. Kanske
till och med Scott Sinclair i en comeback?

Acerbi: 6.5: Gedigen

Bastos 7.0: Bra defensivt och ironiskt nog bäst med bollen vid fötterna. Bara att han börjar ta frisparkarna och straffarna nu. Har sett videos och matcher från förra säsongen som pekar på att han är vass därmed.

Lazzari 6.5: Högre lägstanivå än Marusic vilket blev nyttigt här. 

Parolo 6.0: Sliter som vanligt och konstant okej.

Cataldi 6.0: Kommer inte riktigt igång. Gillade honom som tia mot Torino och är nog bättre på Luis Albertos plats.

Berisha 5.5: Vill mer än han får ut. Summerar hans tid här och han är bäst i system där han får sätta avsluten på anfall i form av skott och straffar som i Kosovo och Salzburg. Inte när han ska bygga upp anfallen...

Lulic 6.0: Okej och man vet vad man får här. Har en lägstanivå likt Lazzari så det var bra.

Caicedo 6.0: Han och Correa får alltid till det på något sätt. Har det svårt med Immobile...

Immobile 6.0: Inte bra och blir ändå matchvinnare.

Inhoppare:

Milinkovic 7.5: Vinner oss matchen och målen visar att han och Immobile är nivåer över alla andra.

Luis Alberto 7.0: Vet hur man spelar i det här systemet och är därför bra.

Jony: -

Tränare:

Inzaghi 7.0: Blev väl tvingad att starta med laget han gjorde och bytena samt backlinjesbytet avgjorde matchen så trots min kritik har man väl ändå ironiskt nog han att tacka för vinsten?

Matchens höjdpunkt: Ingen riktig höjdpunkt så men noterbart var ju hur pass tom arenan var.

Snackis: Har Milinkovic hittat tillbaka till den nygamla formen man alltid har velat se?

Matchens spelare:

Lazio: Milinkovic

Rennais: Tycker målskytten Morel var jobbigt bra idag.

Yosef Al Hassan2019-10-04 00:11:09
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party