Lagbanner
Lazio - Roma 1-1: Stolpe ut
Många spelare grämer sig över missade chanser just nu...

Lazio - Roma 1-1: Stolpe ut

Lazio kunde och borde gjort processen med Roma kort. Men stolparna och spelarnas egna ineffektivitet stod i vägen.

Ord och tid skulle inte räcka till för att beskriva den här matchen men kortfattat så kan man säga att Lucas Leiva, Ciro Immobile, Joaquin Correa och Marco Parolo hade skott som träffade målramen. Av dom fyra skotten var det inget som ville studsa stolpe in heller. Lägg till att Lazio skapade massvis med chanser som oftast renderade ut i tama avslut. Värst av allt var när spelsugna Correa tog sig igenom och på sitt vanliga vis - gjorde bort några spelare men avslutet lyckades han på något sätt, från extremt nära håll få rakt på Pau Lopez.

Roma tog ledningen efter att en för kvällen mycket blek Sergej Milinkovic-Savic lekt målvakt i eget straffområde och iom den nya handsregeln så var det inget snack. Kolarov klev fram och placerade säkert in 0-1. Lazio började då uppträda mycket frustrerat samtidigt som Roma ganska omgående, 20 minuter in i matchen, började maska och slösa tid. 

Nicolo Zaniolo var i princip det enda hotet mot Lazio den här kvällen och den unge italienaren hade själv två (!) skott i stolpen. Kan någon erinra sig om en Strakosha räddning ikväll? Inte jag. 

Precis som jag spekulerat i, inför matchen så var Lazio bättre på i princip allt. Romas försvar aspirerar just nu på första platsen som Serie A:s virrigaste. Det är med blandade känslor man sitter här efter matchen och skriver. För visst var vi större, snyggare och styggare. Jag tror till och med att Cristiano Ronaldo hade uppskattat mer att spela med vårt lag bakom sig än dem han har i Juventus. Det är kreativt, snabbt och finurligt spel. Men det där sista saknas, det måste börja rassla in ett bättre mål per skott/chans nu.

Extra jobbigt blir det när outtröttlige Lazzari trycker in 2-1 bollen minuter från slutet men både en och två parametrar visar att det dömdes bort korrekt. En sak som inte togs upp, eller "VARades" var vär nämnda Lazzari, i straffområdet fick sig en skaplig armbåge rakt i ansiktet av Kolarov. Vad hände där egentligen?

Den förlösande kvitteringen kom efter att Luis Alberto tryckt in bollen för kung och fosterland. Förarbetet stod Ciro Immobile för. 

Romafansen kan skratta sig hela vägen hem inatt. Dom lyckades på något underligt sätt få till ett kryss mot en överlägsen kusin. Vi ses igen 2020! Jag tror inte ni direkt kommer längta till den matchen. 


Spelarbetyg

Strakosha 5.5 
Hade nästan ingenting att göra. Att han släppte in straffen är honom förlåtet.

Luiz Felipe 4.5
Hade några bra aktioner men varnades tidigt i matchen och var sedan inblandad i farliga situationer. Utbytt innan halvtid.

Acerbi 6.0
Stabil match av italienaren. Gjorde det mesta rätt. Blev varnad när han helt korrekt drog omkull Dzeko. Rutinerad.

Radu 6.0
Ganska snarlik Acerbi. Raderade ut Cengiz Under som hyllats som någon gud från andra sidan stan. Spelade han ens?

Lazzari 6.5
Godkänd match. Hade bäst kondition på planen men missade även en nick som borde betytt mål.

Milinkovic 4.5
Underkänd och en repris från vissa matcher under fjolåret. Orsakade straff. Var gnällig och kantig. Fick inte till avsluten heller.

Leiva 6.0
Jobbade i det tysta. Sköt i stolpen tidigt i matchen. Hade problem med Zaniolo i början men spelade upp sig. Viktig.

Luis Alberto 6.5
Dansade runt på mittfältet. Skapade oreda och tryckte in kvitteringen. Missade också ett jätte läge. Dålig kvalité på hörnorna.

Lulic 5.0
Hade kanske inte sin bästa match. Såg trött ut från 35:e minuten. Hängde inte med Zaniolo och lämnade Radu helt ensam i defensiven flera gånger. Jony kanske går om snabbare här...

Correa 6.5
Svårt att sätta betyg. Å ena sidan gudabenådad och den som skapar chanser, å andra sidan målsumpare. Höga toppar, djupa dalar.

Immobile 5.5
Pang, pang, pang och pang. Hur många skott avlossade Immobile? Jag kommer ihåg ett i stolpen när han rann igenom. Tog lite fel beslut men förarbetet till Albertos kvittering gör att han blir godkänd. 

Avbytare

Bastos 6.5
Kommer in och gör en fläckfri insats. Hade unnat honom att avgöra matchen på nick i slutet. Solid.

Parolo 6.0
Tar sig direkt till lägen och prickar ribban. Otur.

Jony N/A

Simone Inzaghi 7.0
Visste hur han skulle neutralisera Roma. Spelarnas ineffiktivtet sänkte honom den här gången. 
 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-09-01 20:37:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party