Lagbanner
Tottenham Hotspur Stadium, 2021-12-09 21:00

Tottenham - Rennes
0 - 3

Lazio-Rosenborg 3-1

Lazio-Rosenborg 3-1

Ett decimerat Lazio tog en viktig seger i Rom.

Lazio tog emot den norska storklubben Rosenborg på ett folktomt Olimpico. I Rosenborg återfanns den tidigare svenske landslagsbacken Mikael Dorsin om än med ett mindre hårsvall än förr i tiden. I övrigt många unga lovande norrmän i Rosenborgs elva. Tränaren Elbrigtsen hade innan matchen berättat om sin beundran för Miroslav Klose. Men han skulle inte få se något av tysken.

Lazio ställde upp med Berisha i mål, en backlinje med Konko, Mauricio, Hoedt och Radu. Passande nog fick Radu spela på sin födelsedag. På mittfältet fick Onazi och Cataldi förnyat förtroende och på grund av skada på Kishna fick Anderson, Mauri och Candreva göra Matri sällskap på topp.

Men det började inget vidare för Lazio som efter tre minuter misslyckades med att få bollen i mål efter att Hoedt nickat bollen i stolpen på en hörna och Mauri som lyckades pricka ribban på returen.

Misären slutade dock inte där. Några minuter senare sjabblar Mauricio med bollen utanför straffområdet och Rosenborgsspelaren lyckas ta sig förbi med bollen mot mål. I ett försök att reda upp sitt grava misstag begick Mauricio ytterligare ett och kapade norrmannen. Givet rött och Lazio var nu nere på tio man. Gentiletti ersatte Onazi.   

Rosenborgs press ökade av det numerära övertaget och Lazios anfallsspel bestod av att Candreva och Anderson försökte driva upp med bollen utan särskilt många att kombinera med. Men det kom ur ingenting ett förlösande mål för Lazio när Candreva äntligen hittade en djupledslöpande Matri som inte gjorde något misstag.

Rosenborg kom dock ytterst nära en kvittering två gånger om när vänsteryttern Skjelvik först prickade stolpen och där Söderlund senare nickade bollen i den andra. Lazio höll tursamt nollan i halvtid.

Andra halvlek fortsatte med press från Rosenborg och kontringar från Lazio genom Candreva och Anderson. Innan timmen var spelad lyckades Matri dessbättre hitta in snett innåt bakåt till Anderson som kyligt placerade in bollen för viktiga 2-0 och lite andrum.

Men den lättnaden skulle inte vara länge när Rosenborgs Söderlund nickade in den obehagliga reduceringen på ett fint inlägg. Han kom även nära att stöta in 2-2 men styrde lyckligtvis bollen utanför mål.

Men Lazio fick glädjas på nytt när Radu revs ner i straffområdet och Lazio fick straff. Candreva stegade fram och målvakt Hansen räddade först men Candreva kunde få in returen i mål. Återigen lite ro för Lazio som spelade mer och mer på resultatet. På övertid fick Rosenborg också en straff men Berisha räddade fint. Det var viktig räddning med tanke på målskillnaden i gruppen. Smolket i bägaren var dock att Hoedt hade problem när han till synes stukade fotleden i ett motlägg i slutet av matchen. Vi får hoppas att att det inte är några problem med holländaren.

Tre Stelle

La prima stella: Antonio Candreva. ”Romuletto” var den som anförde Lazios offensiv denna kväll och stod för ett mål och en assist.

La seconda stella: Felipe Anderson. Brassen utmärkte sig inte inledningsvis, men visade sedan prov på fina aktioner och mycket defensivt jobb när han hjälpte Konko längs högerkanten. Ett viktigt mål dessutom på kontot.

La terza stella: Alessandro Matri. Gjorde det han skulle göra som anfallare. Höll sig framme vid Lazios ledningsmål och jobbade fram bollen till Anderson. Gott så.

LAZIO (4-2-3-1): Berisha; Konko, Mauricio, Hoedt, Radu; Onazi (11' Gentiletti), Cataldi; Candreva, Mauri (74' Milinkovic-Savic), Felipe Anderson (69' Lulic); Matri.

ROSENBORG (4-3-3): Hansen; Svensson (76' Konradsen), Bjordal, Eyjólfsson, Dorsin (61' Mikkelsen); Jensen, Selnæs (89' Vulhjàlmsson), Midtsjo; De Lanlay, Søderlund, Skjelvic.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-10-22 21:10:52
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party