Lagbanner
2020-07-11 17:15

Lazio - Sassuolo

Lazio - Sassuolo 1-2: Har Lazio nått botten ännu?
Det är tungt nu, Immobile...

Lazio - Sassuolo 1-2: Har Lazio nått botten ännu?

Återigen fick vi se ett tamt Lazio som inte lyckades med någonting i princip.

Och det har varit på gränsen under hela sommaren, att bägaren skulle tippa över. Nu verkar den ha gjort det med ännu en förlust och lägg därtill ett förmodat bråk i omklädningsrummet där Franseco Acerbi verkar ha varit inblandad.

Men själva matchen då? Det finns inte så mycket mer att säga än vad som sades om förlustmatchen mot Lecce dagarna innan. Laget saknar energi och vilja. Varje enskild spelare viker ner sig i dueller och ingen verkar sugen på att ta löpningar. Det är någonting som är sjukt inom laget och det måste botas illa kvickt om det ska tas några fler poäng under den här säsongen. 

Just nu sitter man mest och sneglar på det återstående spelschemat och kommer till slutsatser som att eventuellt kanske det här laget, med inställningen och formen just nu, klarar av att slå Brescia om någon vecka - kan det möjligtvis vara här som man säkrar Champions League platsen?

Det är förunderligt hur ett lag som Lazio kan vara i såpass dålig kondition som man presenterat sig själva i nu under sommaren. Spelarna ser trötta ut redan efter en kvart, medan motståndarlagets spelare oftast sett mer eller mindre opåverkade ut, med Torino som det enda avvikande exemplet. 

Sassuolo spelade faktiskt ut Lazio i början av matchen och hade både en boll i mål och ribbskott. Lazio svarade med att få ännu ett sådant här turmål där ett skott styrdes i mål från via en försvarare. Det hände även mot Torino när Parolo avgjorde den matchen. I andra halvlek så startade Sassuolo som man hoppas på att Lazio också kunde börja göra under den här sommaren, alltså man vräkte på och fick utdelning relativt omgående. Det var inte så att man ryckte på ögonbrynen när nord-italienarna sedan avgjorde sent på en hörna där Laziospelarna återigen står och sover. Hade det funnits publik på Stadio Olimpico hade slutsignalen möts av ett muller av bu-rop och visslingar. Nu är det istället bara tyst och ödsligt. Jag tror att vissa av spelarna hade behövt det där mullret för att förstå vad man håller på med.

Det är direkt pinsamt hur ett lag kan gå från att vara ett av dom bästa både defensivt och offensivt till det här? En enda lång pina där man sneglar på klockan, gäspar och tänker för sig själv - när är det över? 

Jag vill egentligen inte spekulera om vad det är som hänt i själva omklädningsrummet, om Acerbi attackerat läkare eller hej hans moster. Det jag skulle vilja se är Simone Inzaghi springa ut på planen och skrika, slå och riva. Ruska om grabbarna. Få dom att fatta att dom inte lagt in viljan eller någonting alls av värde trots att man i flera månader haft vetskapen om att man är 1 poäng bakom Juventus och att en Scudetto står på spel. Varför spelar ni inte för era liv, era dårar? Vad har hänt?

Antar att vi aldrig kommer få ett svar på den sista frågan, mer än att någon får lämna klubben i sommar som vi sedan önskar lycka till. Någon som klubben anser vara skyldig eller liknande. 

Nu väntar snart Udinese på bortaplan, ett lag likvärdigt med Sassuolo och jag ser inga ljusningar i sikte. Troligtvis kommer Lazio ställa upp med samma spelare som mot Lecce och Sassuolo, med samma formation och taktik, och som det känns - åka hem med ännu en förlust i baken. 

Vi får helt enkelt försöka förtränga den här perioden och kolla på gamla Youtube-klipp från ett halvår sedan då vi hade ett annat lag som vi höll på. Detta kan inte vara Lazio vi ser.

 

 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-07-12 22:32:21
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party