Lagbanner
2019-04-07 18:00

Lazio - Sassuolo
2 - 2

Lazio - Sassuolo

De Zerbis mannar tog sig till Olimpico och lyckades återigen att störa Lazio i sin kamp om Champions League denna säsong. Detta utan att riktigt imponera och göra två mål på dem tre skott man hade. När jag var i processen av att fundera ut något poetiskt att säga om Lazio tapp så kvitterar Lulic och med turen på Lazios sida så hade det till och med kunna sluta i en vinst om försöket till brytning av Bourabia (tror det var han, annars en spelare med ett fint genombrott denna säsong) hade hittat n

Det kanske bara är jag, men jag känner ofta att lag som exempelvis Sassuolo i detta fall väljer att komma och spela för den lilla poängen man potentiellt kan få genom att parkera bussen helt i onödan. Speciellt när man har visat prov på en fin offensiv denna säsong med spelare som Jeremie Boga och Berardi varav Boga har yttrat på sin spelarkaraktär genom att inte endast vara en bra dribbler, men också genom att ha slipat sin kanon till fot.

Detta ser dock ut att vara en vinnande formel om målet endast är en poäng så mer kraft till dessa lag. Liksom hur många gånger man inte suttit och bitit på naglarna i slutet av en hemmamatch?
Lazio startar matchen någorlunda intensivt och Acerbi har en bra chans. Efter det så sipprar intensiteten ut och trots flertalet halvchanser så måste man ge det till Sassuolo, backlinjen var oerhört stabil och med mycket understöd från samtliga, inklusive spelare som Matri, så höll man Lazio tysta. Jag skulle inte kunna ha gett några betyg om den första halvleken hade upprepats. Även om det var en tydlig nedbrytningsprocess som var i sitt tidiga stadie så kunde jag redan då inte rå mig för att undra om vi skulle måla idag.

Andra halvlek startar och Patric tar sin första av många offensiva löpningar denna match. Rundar Rogerio med en löpning, passen går förbi samme Rogerio och när inlägget väl ska komma flyger en sen Locatelli in. Bollen träffar honom någonstans i höftregionen för att senare ta på hans triceps och domaren pekar på straffpunkten. En incident som VAR kallar domaren till en repris för och efter mycket om och men så kvarstår beslutet.

Typisk Italiensk kalabalik följer där i princip alla i Sassuololägret protesterar mot beslutet och Immobile gör mål, så utmattad som jag var redan då så blev jag inte ens glad. Inte blev min min större när Rogerio kvitterar på deras första chans och jag hade svårt att bry mig längre eftersom att det kändes att jag har varit med om detta allt för ofta.

Lazio fortsätter att pressa och Sensi, Boga och Duncan får större ytor mellan Lazios mittfält och försvar vilket leder till en kontring som Berardi sätter dit. Klappat och klart tänker jag. Speciellt efter Consiglis monsterräddning och det jag skrev i början återupprepas därefter.

Matchens snackis blev bland annat VAR och i denna situation förstår jag inte varför. Ni får gärna dela med er av era tankar men för mig så spelar det ingen roll om bollen tar på en annan kroppsdel först i detta fall. Rakt från regelboken så är armen utanför hans kroppsliga siluett och stoppar bollen från att nå sin destination. Har han armen ute så får han räkna med att han tar en risk som inte går att åtgärda ifall det sker?

Sen är det alltid samma diskussion efter matcherna och den handlar om varför detta alltid händer just Lazio? För mig så har det bara blivit allt tydligare att man kanske helt enkelt inte är bra nog och detta trots att man kan peka på enstaka åsikter som exempelvis att man saknar “ledarskap”.

Ni får gärna även här dela med er av era åsikter men för mig så spelar det ingen roll hur om man saknar ledarskap, induviduellt skickliga spelare eller en tränare med erfarenhet m.m. Jag påstår inte att dessa påståenden inte är sanna, men för mig sker detta som en produkt av en form av att flera av dessa “anledningar” samverkar i en form av . För att stoppa detta anser jag endast att man bör utvecklas som en enhet och däribland kanske får bli större investeringar för man kan inte göra annat att hylla en gubbe som Inzaghi med förutsättningarna han säsong efter säsong får.

Nu har jag som sagt mer eller mindre missat dem två sista matcherna och det jag måste ändå se som en positiv är defensiven. Tycker den är rejält underskattad och jag vet knappt hur man lyckas släppa in så pass många mål om man nu ser från det perspektivet att Strakosha väldigt sällan är aktiv i målet.

Offensiven börjar påverkas av skavanker nu mot slutet av säsongen som den brukar och man ser det tydligt. Beroendet av Correa är otroligt högt och ohållbart.

Spelarbetyg:

Strakosha 5.5: Godkänd egentligen, men kan göra det bättre på det första målet.

Patric 6.5: Bra i båda riktningarna och har brister i markeringspelet. Ligger bakom båda målen idag vilket man inte ser alltför ofta.

Acerbi 6.5: Jätten igen även om han har problem med Boga.

Radu 7.0: En av de bättre idag och stark samt lugn i duellspelet.

Marusic 5.0: Gjorde nog ingen glad idag och lyckades med konsten att misslyckas med allt igen. Osynlig till stora delar och mycket av spelet kom från vänster.

Parolo 5.5: Onödigt vårdslös när det kommer till enklare brytningar och träbent.

Badelj 5.0: Spelar på gränsen och missar alla dueller till de viktiga andrabollar vilket gjorde det möjligt för Sassuolo att antingen kontra- eller slösa på tiden. Långsam och ville gärna se Cataldi istället. Kunde fått ett lägre betyg.

Luis Alberto 7.0: Nästan allt går genom han och Lulic. Får dock inte mycket utdelning även om tankarna är galet bra.

Lulic 7.0: Visade varför han kanske ändå förtjänar ett förlängt kontrakt och man ser att han är van i den positionen. Den lovande Lirola hade det inte enkelt.

Caicedo 6.0: Allt det lilla sista gick inte hans väg idag.

Immobile 6.5: Farlig, gör mål, gör assist, missar en oförlåtlig chans som inte ens bollkallarna bakom målet förstår sig på och löper som aldrig förr vilket ändå får ses som en ljusglimt.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Correa 6.5: Utmanar hela tiden, bra kombinationsspel och stark. Vilken spelare vi har i våra händer.

Milinkovic 6.0: Är iallafall bättre än Parolo idag eftersom att matchbilden är den då vi har mycket bollinnehav.

Leiva -

 

Yosef Al Hassan2019-04-07 21:40:53
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party