Lagbanner
2019-02-14 18:55

Lazio - Sevilla
0 - 1

Lazio - Sevilla

Sevilla har nu en fot i ett avancemang efter en vinst 0-1 borta på Olimpico.

Spelarbetyg:

Strakosha 6.0: Skriver väl samma sak om Strakosha vid varje rapport och vill helst inte upprepa mig. Ställer väl till det på en hörna och har annars en ganska lugn kväll trots chanser då de ofta inte träffade mål.

Bastos 6.5: Gillar hur han och Radu ger offensiva några extra alternativ i den första halvleken nu när det behövdes som mest. Ska dock inte behöva vara så. Blev utbytt med en skada som inte ser ut att vara jättealvarlig.

Acerbi 5.0: Det gör ont att sätta detta betyg då det är svårt att inte gilla Acerbi. Hans insats var dock den sämsta i Laziotröjan då han hade problem med både Ben Yedder och Andre Silva matchen ut. Den enda perioden han egentligen är bra i är mot slutet där han å andra sidan ändå har det svårt och tycker att det är alldeles för dåligt agerande vid målet.

Radu 5.5: Bra alternativ i den första halvleken likt Bastos. Springer sig dock inte skadad likt Bastos och har en mycket svårare andra halvlek då kontringarna kom en efter en. Fortsätta med sina tapp i markeringar som leder till onödiga baklängesmål.

Marusic 5.0: Ligger för långt ner och slickar en kant han inte kan täppa dit. Allt detta bidrog till varför han var som osynlig matchen igenom. Typisk miss han även står för när han kommer fri med Vaclik.

Parolo 6.0: Livlig som vanligt och gör en bra match där han letar sig fram till ett par lägen utanför straffområdet. Byts ut till förmån av Cataldi som inte kunde replikera något Parolo gjorde. Får hoppas att det inte var något allvarligt med Parolo.

Leiva 5.5: Kämparglöden vinner honom ett par duller även om bollen väldigt sällan föll rätt för Lazios del. Hamnar ofta på efterkälken och försöker som vanligt att ta sig hem snabbt där hans speed är hans enda begränsning.

Luis Alberto 6.0: Han och Correa var viktiga då man inte hade många kreatörer idag (ingen offensiv spelare på bänken). När Luis Alberto gick sönder så föll alldeles för mycket av vikten på Correa som saknade en pigg arbetskamrat.

Lulic 5.5: Har en glöd som nästan gav honom ett mål när Vaclik sånär förlorade duellen med Lulic. Misslyckas i praktiken annars med typ allt han försöker sig på och tröttas ut med laget.

Correa 6.0: Ville mycket och gjorde även mycket jobb idag då han verkligen ville bevisa något såg det ut som nu när han spelade mot sin förra klubb. Blev enklare punktmarkerad när Alberto inte kunde fortsätta och misslyckades med tanke på att han verkade ha så många ögon på sig.

Caicedo 5.5: Har sin styrka i kombinationsspelet som funkade bra när Luis Alberto var som piggast. När Alberto lämnade så försvann kreativiteten = Caicedo.

Inhoppare:

Durmisi 5.0: Pigga ben som var användbara vid ett handfull tillfällen, men slår mycket sämre bollar än Cataldi som frustrerade mig en del då han ofta tog bollen från Cataldi.

Cataldi 5.0: Bättre på fasta och det är nog fortfarande för stort av begära sig något av honom offensivt.

Luiz Felipe 6.0: Uppoffrande försvarsspel som vanligt från brassen.

Allenatore:

Inzaghi 5.0: Det är svårt att kritisera Inzaghi eftersom att han hade så få verktyg att spela med. Målet kan inte lastas för honom och samma gäller nog även den mentala biten även om han som tränare bör vara den som löser det så tror jag att han ändå har försökt med det mesta då han verkligen älskar klubben.

Uttalade sig om sina ambitioner av att se laget i en final så det är upp till bevis nu.

Matchens spelare:

Ever Banega

Spelade smart och vann mycket boll trots att han sällan är favoriten i duellen. Slår även många genomskärare som ledde direkt- eller indirekt till flertalet kontringar

Matchens snackis:

Svårt att inte tänka på hur denna säsong kommer sluta. Värt att nämna är även oroligheterna innan matchstarten som man verkligen är trött på att behöva läsa och samma gäller även allt som har med om att Inzaghi hänger löst att göra.

Yosef Al Hassan2019-02-14 21:32:59
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party