Lagbanner
2020-02-02 15:00

Lazio - Spal
5 - 1

Lazio - SPAL 5-1: Lazio hänger på i toppen
Mål nummer 24 & 25 kom under söndagen. Var det någon som hävdade att han bara gör mål på straffar?

Lazio - SPAL 5-1: Lazio hänger på i toppen

Efter en vecka av lite tveksamheter kring skador, form och uteblivna värvningar så svarade Lazio på planen.

Den svaga insatsen mot Roma i derbyt verkar bara ha varit en plump i protokollet. Fråga bara Ciro Immobile och Felipe Caicedo som stod för 2 mål vardera under söndagseftermiddagen. 

Processen gjordes oerhört kort med Ferrara laget SPAL. Redan när domaren blåste av för halvtid kunde man läsa 4-0 till hemmalaget efter att dom båda anfallarna haft rena lekstugan. Ciro Immobile skojade till det lite extra med den forna Laziomålvakten och svensk bekantingen Etrit Berisha som numera utför sina sysslor i SPAL. Efter att ha sprungit sig fri så vred och vände skyttekungen ut och in på Berisha vid straffområdes linjen innan han drog iväg ett avslut från en relativt snäv vinkel som seglade in i mål. 

Lazio visade upp ett stundtals strålande anfallsspel och kombinationerna mellan speciellt Caicedo och Immobile var utomordentligt bra. Även Manuel Lazzari som kom från SPAL under sommaren hade en bra match och stormade fram på sin högerkant. Han låg bakom Caicedos 2-0 mål när han själv blev frispelad av Luis Alberto men fick se sitt avslut pricka stolpen. Där dök sedermera Caicedo upp och rakade in returen. 

Lazzari passade även fram till Bobby Adekanye som kunde göra sitt första mål för Lazio och första mål på seniornivå. Bobby hade innan sitt mål även hunnit med att bränna ett friläge efter att han friställts av Luis Alberto. Väldigt roligt för vår unga talang som har en sanslös speed. Blir han bara lite starkare i kroppen så kommer han sinom tid att kunna terrorisera försvar i dom senare delarna av olika matcher. Det är jag övertygad om.

Perfekt nog så tappade Atalanta poäng hemma mot Genoa under söndagen och även Roma som jag skrev innan, förlorade sin match borta mot Sassuolo. Vilket gör att Lazio har chans på onsdag att utöka försprånget till hela 13 poäng ner till fjärdeplatsen. 

Nu gäller det för laget att ladda om och ta sig an skrällgänget Hellas Verona på onsdag. Ser anfallsspelet ut som det gjorde idag så kommer ännu ett lag få resa hem från Olimpico med mardrömmar. 

 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-02-03 06:49:01
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party