Lagbanner
2021-05-18 20:30

Lazio - Torino
0 - 0

Lazio Torino 0-0

Lazio Torino 0-0

Även gårdagskvällens match innebar en relativt svag insats mot bottelaget Torino, efter en mållösmatch som borde resulterat i vinst. Trots att Torino säkrade kontraktet var ändå kvällens förlorare Torinos president Cairo, som fullständigt skämde ut sig själv och klubben.

Matchen i korthet
Denna match bjöd inte på många chanser eller läckerheter. I första halvlek kom Lazio knappt närmare mål än en hörnsituation, som kunde landat på Immobiles eller Muriqis fötter, men som rensades bort av Armando Izzo.

Andra halvlek var stundtals hetare med ett antal chanser åt båda hållen, men Lazio var aldrig närmare än Immobiles straffmiss i matchens slutskede. Visst, nog för att man träffade stolpen, men det gjorde även Torino på en tidigare möjlighet. Matchens lirare var Salvatore Sirigu, som alltjämt starkast bidrog till att Torino lyckades behålla kontraktet. 

Analys
Symptomatiskt längtade jag under hela matchen till att åter få slå på Solens mat, som finns att se på SVT öppet arkiv. Där bjuds jag åtminstone på kulinariska läckerheter och fantasieggande upplevelser, i motsats till detta sömnpiller till match som nästintill liknade en försäsongsträning. Årets Torino är ett uselt bottenlag som knappt förtjänar kontraktet. Jag anser faktiskt att Beneventos spelmässoga toppar med råge överstiger Torinos, personligen håller jag därför Pippo Inzaghis mannar över de vinröda. Det hade smakat om Lazio igår plockat hem en komfortabel seger.

Det säger kanske något att det som genererat flest rubriker är matchens efterföljande sekvenser. Immobile gick idag ut och bekräftade att Torinos president Urbano Cairo väntat på Lazio utanför lagets omklädningsrum, med syftet att förolämpa Immobile. En av de nedsättande satserna ska ha handlat om ett påstående om att Immobile ska ha spelat med Covid-19, någon gång under säsongen. Ironiskt nog flyttades den ursprungliga matchen mot Torino fram på grund av att nästintill hela deras lag var drabbat av just Covid-19. 

I lägen som dessa kan man välja mellan att skratta eller gråta. Jag väljer naturligtvis att skratta. Självklart åt Cairo och hans gest som saknar patetiskt motstycke i mitt fotbollsminne. En skandal som för alltid kommer att placera Cairo på fotbollens skrothög, skampåle eller varför inte mulltoa - där han hör hemma.

Betyg
Strakosha - 7.0
Stod för ett antal fina insatser när Torino avancerade och var en av få ljusglimtar.

Marusic - 6.5
Stabil, men lugn dag på jobbet.

Luis Felipe - 6.0
Brassens fortsatt stora svaghet är hårdheten och därmed benägenheten att dra på sig kort.

Radu - 6.5
Stabil bakåt och framåt, men inte mer.

Lazzari - 6.5
Stod för ett par framåtrusningar, men åstadkom inte mycket.

Akpa-Akpro 6.0
Såg sådär blek ut som han faktiskt inte sett ut att vara vid stundtals fina inhopp.

Leiva - 6.5
Brassen har sina bästa dagar bakom sig och det smärtar mig att säga. Men passnings- och positionsspelet är inte på forna nivåer, vilket kanske säger lika mycket om spelaren han alltjämt är, givet att han är bäst på sin position i dagens Lazio.

Luis Alberto - 7.5
Matchens lirare då han nästintill ensam såg het ut i Lazios offensiv. Lazios bästa spelare.

Fares - 6.0
Dålig passnings- och positionsspel, som i nästan varje match. Sämst i Lazio.

Muriqi - 6.5
Högt betyg om man enbart räknar in hans uppenbara målmiss, men skapade idag fina chanser efter bra huvudspel, vilket var efterlängtat att se. Gårdagens insats var nästintill hans första hoppingivande i Lazio-tröjan. Men fortfarande bara mot usla Torino.

Immobile - 7.0
Det bortdömda målet borde varit giltigt, men straffen skulle också suttit. Annars den,tillsammans med Luis Alberto, som skapade flesta heta lägen. 


 

Michael Norberg Tot2021-05-19 19:30:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party