Lagbanner
2021-12-26 19:00

Villa Lidköping - Västerås SK
4 - 5

Lazio-Torino 3-0

Lazio-Torino 3-0

Lazio slog tryggt Torino och fortsätter sina fina hemmasvit.

Lazio har ännu bara vunnit hemma på Olimpico och har nu åtta raka segrar. Inget lag i Europa kan heller stoltsera med en sådan svit.

Den här matchen kan dock på förhand komma att minnas som den sista matchen på mycket länge som vi kan räkna med att se Curva Nord på plats. Framöver gäller den bojkott som meddelades i veckan.

Lazio kunde dock glädja sig åt att Lucas Biglia var tillbaka i startelvan efter en tids skadefrånvaro. Det märktes att laget är mer tryggt med Biglia på plan. Även den som spelar med honom lyfter sig flera nivåer. Denna gång var det Onazi i frånvaron av Cataldi på grund av avstängning.

Torino hade båda svenskarna Jansson och Farnerud på skadelistan. Ventura saknade även backen Maksimovic och inlånade Joel Obi på grund av skador. Torino har efter en bra inledning fallit något i tabellen även om de nådde oavgjort mot Milan förra helgen.

Lazio började dock lite tveksamt och tillät Torino att pressa på. De kom dock inte närmare än ett par chanser genom högerbacken Bruno Peres som testade Marchetti. Ifrågasatte Mauricio satte vid några tillfällen i början skräck i de laziali som kollade, men kom under matchen att spela allt bättre, men mycket på grund av Torinos uddlöshet ska sägas.

Candreva hade en nick inne, men det dömdes korrekt bort för offside. Strax innan halvtid kom dessbättre det förlösande målet för Lazio. Basta slog ett inlägg in i straffområdet där Klose nickade tillbaka till Lulic, som fixk till ett ”avslut” som letade sig in bakom en sprattlande Padelli i Torinos mål.

Lazio inledde andra halvlek starkt och dominerade i stort matchbilden. Man kunde se mycket av det lazio som gladde oss förra säsongen med press och kontringar. Quagliarella och Belotti i Torinos anfall kom inte fram till några lägen och den senare byttes ut mot Maxi Lopez.

Lazio punkterade matchen definitivt när Felipe Anderson sprang sig fri in i straffområdet och kyligt satte bollen bakom Padelli. Matri hade sedan en gyllene chans men fick bollen utanför.   

Ravel Morrison fick göra ett sent inhopp och mötes av applåder när han kom in. Efter matchen tackade han supportrarna på twitter. Felipe Anderson fick på övertid avsluta sin succématch med ännu ett mål efter att Lulic hittat in i straffområdet efter en öppnande pass av just Morrison.

På onsdag väntar nu en tuff bortamatch mot Rejas Atalanta innan toppmatcher mot Milan följt av derby mot Roma väntar i Serie A. Avanti Lazio!

Tre Stelle

La prima stella: Felipe Anderson. Två mål krönte en bra insats av brassen som nu kan sägas vara tillbaka på riktigt.

La seconda stella: Miroslav Klose. Tysken gjorde en stark arbetsinsats som ledde Lazio i den här matchen. Stod för en vaken framspelning till Lulic på ledningsmålet.

La terza stella: Senad Lulic. Senad har nu troligen  gjort vänsterbacksplatsen till sin. Men det hindrar honom inte från att vara framme när det vankas chanser.

LAZIO (4-2-3-1): Marchetti; Basta, Mauricio, Gentiletti, Lulic; Onazi (92' Morrison), Biglia; Candreva (75' Kishna), Milinkovic-Savic, Felipe Anderson; Klose (79' Matri).

TORINO (3-5-2): Padelli; Bovo, Glik, Moretti; Peres, Acquah (60' Benassi), Vives (72' Prcic), Baselli; Molinaro, Belotti (60' Maxi Lopez), Quagliarella.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-10-25 22:55:56
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party