Lagbanner
2019-10-30 21:00

Lazio - Torino
4 - 0

Lazio - Torino 4-0: Överkörning
Luis Alberto är i sin livs form...

Lazio - Torino 4-0: Överkörning

Vi fick bevittna en regelrätt överkörning på Olimpico ikväll. Det blev aldrig spännande, det blev aldrig någon kollaps utan istället var det 100% Lazio genom hela matchen. Mamma mia.

Ja, och vilka mål vi fick se. Mittbacks generalen Francesco Acerbi avlossade en kanon från mittplan som borrade sig upp i Sirigus vänstra kryss. Totalt otagbart och jag måste säga att det var en minikopia av Cristian Ledesmas mest kända mål i ett derby mot Roma.

Efter det sagomålet var det dags för Ciro Immobile att kliva in i handlingarna. Den formen han besitter just nu är overklig. Det ser ut som han springer på moln, eller att han i vart fall under förra säsongen sprungit med tegelstenar knutna runt fötterna som man nu således tagit bort. Immobile fick en halvchans i en ganska dålig vinkel när han drev in bollen i straffområdet. Då avlossade han en projektil som fick nätet och Olimpico att explodera. Avslutet var ren och skär världsklass, och så otroligt typiskt för en spelare som har vinden i ryggen. Ni vet när Ronaldo och Messi tävlade mot varandra i Spaniens två största lag? Avsluten var oftast precis så här, stenhårda och för det mesta på mål. Var ska detta sluta för Immobile den här säsongen?

Torino hotade med ett ribbskott i inledningen av andra halvlek men det var också det. Lazio fortsatte på den inslagna vägen och spelade aggressivt, hårt, lite fult. Man drog ner på tempot när man behövde dra ner på tempot och skruvade upp farten när man behövde.

Danilo Cataldi fick chansen från start och var en av Lazios bästa spelare. Det var en fröjd att se viljan och kvalitén i det han gjorde under gårdagskvällen. Passningarna gick alltid framåt och han gjorde sig alltid spelbar.

Luis Alberto dominerade i det offensiva och befäster sin position som kanske den bästa mittfältaren i Serie A just nu? Med Patric, ja Patric, dominerade i backlinjen.

I farten gjorde Lazio både 3-0 och 4-0. Däremellan han Torino blir reducerat till 10-man efter att Felipe Caicedo blivit kapad i straffområdet.

I sammantaget en jätte fin match av Inzaghis Lazio. Fortsätt nu på den inslagna vägen så kommer vi snart kunna se ljuset i slutet av tunneln.

Spelarbetyg

Strakosha 6,0
Gör det han ska.

Patric 7,0
Såg ruskigt stabil ut. Aggressiv, noggrann och pådrivande.

Acerbi 7,0
Ett oerhört snyggt mål. Styr backlinjen med pondus.

Radu 6,0
Gör också precis det han ska. Inte lika framträdande ikväll som hans två kollegor i backlinjen.

Marusic 5,5
Var relativt osynlig.

Sergej 6,0
Godkänd match av den store serben. Det är uppenbart att har mycket defensiva uppgifter. Faller ner jämte Cataldi flera gånger.

Cataldi 7,5
Smarta passningar och kombinationer. Bröt Torinos spel flera gånger. Låg helt rätt i position och ville ta ansvar.

Luis Alberto 8,0
Spelar på en nivå för sig själv nu. Fortsätt tack.

Lulic 6,0
Gör inte så mycket väsen av sig. Några fina inlägg.

Caicedo 5,5
Fixar straffen som Immobile sätter. I övrigt stämde det väl inte fullt ut. Kommer nog mer till sin rätt med Correa än med Immobile.

Immobile 8,0
Två mål, en vanlig kväll för Immobile under den här hösten. Gör det otroligt bra!

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-10-31 07:12:14
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party