Lazio - Udinese
1 - 3

Lazio Udinese 1-3

Lazio förlorar 3-1 hemma mot Udinese i Serie A:s nionde omgång.

Arlsan ger Udinese ledningsmålet. Pussetto ökar Udineses ledning när han nätar bara några sekunder innan halvtidsvilan. Med tjugo minuter kvar gör Udinese till och med 0-3 målet med Forestieri. Immobile reducerar på straff med en kvart kvar, men Lazio lyckas aldrig ta grepp om matchen och förlusten är ett faktum.

Spelarna i Lazio verkade överlag trötta efter matchen i veckan mot Zenit. Ett enda mål (Immobile är nu näst-bäst målskytt i Lazios historia i Serie A), få skapade lägen och ingen vidare grinta. Lazio har nu släppt in 16 mål på 9 matcher, alldedes fär mycket. Senast Lazio släppte in så mycket mål de första 9 omgångarna var säsongen 1992/1993. Udinese åker istället hem till Friuli med 3 viktiga poäng, trots att både tränaren och flera spelare inte åkte ner till Rom på grund av Covid-19 fall i truppen.

Matchen
Milinkovic är tillbaka i Lazio, men satt idag på bänken hela matchen. Strakosha startade i mål efter flera veckors frånvaro. Inzaghi valde att vila Leiva till en början också, så Parolo och Cataldi startade i mitten med Ciro Immobile och Correa på topp. Udinese saknade å andra sidan flera spelare, bland annat både Lasagna och Okaka.

Lazio har ett par lägen i början på matchen med Correa och Cataldi som förösker hitta målet med ett långskott. Udinese försvarar bra och stänger ned ytorna, och gör det svårt för Luis Alberto och co. att spela centralt. Udinese tar ledningen med Arslan vars långskott träffar Acerbi och byter riktning, vilket gör det omöjligt för Strakosha att rädda. Lazio försöker sig på en steril reaktion, men Udinese är nära att utöka flera gånger innan de faktiskt gör 2-0 målet några sekunder innan vila. Lazio tappar en dålig boll på mittfältet som triggar igång Udineses kontring, Pussetto kan enkelt skjuta in 2-0 bakom Strakosha.

I andra halvleken skickar Inzaghi in Leiva, Akpa Akpro och Marusic istället för Fares, Parolo och Cataldi. Leiva bidrar med lite dynamik på mittfältet, men Lazios försök att ställa till det för Udineses målvakt är fortsatt sterila. Caicedo gör inhopp med cirka tjugo minuter kvar av matchen, men det är Udinese som utökar till 3-0 med Forestieri som drar till med ett fint skott som letar sig in intill Strakoshas stolpe. Lazio får en straff några minuter senare som Immobile tryggt dunkar in, men Lazio lyckas tyvärr inte skapa mycket mer.