Lagbanner
Lazio - Udinese 3-0: Ett scudetto race i sikte?
Nummer 16 & 17 ramlade in idag

Lazio - Udinese 3-0: Ett scudetto race i sikte?

Som väntat vann Lazio och som väntat fortsatte Ciro Immobile att göra mål. Konstigt nog är Lazio nu endast 7 poäng efter Inter i ligatoppen och 6 poäng efter Juventus på andraplatsen. 3 poängs skillnad nästa helg vid den här tiden?

Nästan allt jag skrev i inför rapporten infriades. Lazio körde över Udinese i första halvleken efter att ha satt upp ett rasande tempo samtidigt som Ciro Immobile gjorde sina utlovade mål. Italienaren har nu alltså gjort 17 mål i Serie A och det är den 1 december mina damer och herrar. Det är fler mål än vad han gjorde under fjolårets upplaga av Serie A, totalt.

Nämnde Immobile började med att göra 1-0 efter att Sergej Milinkovic-Savic visat sin styrka i straffområdet och friställt italienaren. Efter det klev Immobiles kollega Joaquin Correa in i handlingarna.

Jag fick den tillika lyxen idag att kunna bevittna lunchmatchen mellan Juventus och Sassuolo. Givetvis håller man alltid ett vakande öga på Cristiano Ronaldo när dom spelar och under lunchen var det inget undantag. Efter att ha sett Ronaldo hamnat i flera situationer motsvarande dom som Correa brukar hamnar i så kände jag en enorm stolthet att ha denna diamant i Lazio. Även om inte Lazio hade spelat ännu så drog jag paralleller till hur det sett ut innan. Correa är allt som Ronaldo inte är i dagsläget. Visst, Ronaldo är 35 år och har det bästa bakom sig. Men han spelar i Juventus och Sarri placerar Dybala på bänken till förmån för honom och Juventus ska ju vinna varje match och det är han som ska leda dom till vinsterna. Det är förväntningarna. Vart vill jag komma? Jo att Correa just nu måste vara en av Europas mest fruktansvärda spelare just nu. Och ja, trots att han bränner frilägen och slarvar i dom avgörande momenten.

Argentinaren är enorm när han sätter fart och vilken huvudvärk han måste vara för försvararna. Vi har tidigare haft Felipe Anderson, Mauro Zarate och Keita Balde Diao som spelat i liknande positioner men ingen av dom kommer upp i den här nivån. I eftermiddag så blev två straffar till Lazio resultatet av Correas vansinnes raider. Ciro Immobile förvaltade den första och unnade sen Luis Alberto att förvalta den andra för att få fira sina föräldrar. Hur surrealistiskt är inte det? Immobile är verkligen allt som inte gamla italienska skyttekungar som Bobo Vieri och Filippo Inzaghi var. Grande Ciro.

Jag törs tyvärr nästan lova att Joaquin Correa inte kommer vara en Laziospelare när säsongen 2020/2021 drar igång. Han är för bra och skulle göra en sådan väsentlig nytta i lag som Juventus, Real Madrid, Manchester City och Liverpool. Jag kan bara inte se storklubbarna gå miste om det jag ser, tyvärr.

Helt enligt planen så spelade Lazio av matchen i andra halvlek och det såg nästan ut som att tankarna redan var riktade mot Juventus och frågan som man bör ställa är nu: Kommer Lazio utan ett Europa League som stör, kunna vara med i en Scudettostrid? Som spelet ser ut nu så är svaret enkelt - ja det kommer man!

Strakosha gör inga pojkaktiga misstag längre. Francesco Acerbi är just nu Serie A:s bästa mittback utan snack. Jag läste för övrigt på Twitter att ingen spelare under den här säsongen har lyckats med en dribbling förbi honom. Den fantastiska fyran (Sergej, Luis Alberto, Correa och Immobile) som Lazialen Arvid Larsson kallar dom- levererar match efter match och när Inzaghi äntligen fått ordning på pusslet 3-5-2, ja då passar det engelska uttrycket ”Sky is the limit” bra.

Den riktiga svagheten i Lazio hittar vi på vänsterkanten där Lulic spelar. Visst, vår kära kapten gjorde en bra match mot Udinese men det ser inte alltid så bra ut när han möter spelare av bättre kaliber. Tänk om Lotito skulle värva in en spelare likvärdig med Lazzari på högerkanten redan i januari? Tänk vad vi hade fått drömma.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-12-01 21:57:49
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party