Lagbanner
2020-12-12 20:45

Lazio - Hellas Verona
1 - 2

Lazio Verona 1-2

Lazio Verona 1-2

En blek insats resulterar i att Verona tar hem tre poäng och går om Lazio i tabellen.

Kort om matchen
Inzaghi väljer att starta med Reina istället för Strakosha. Luiz Felipe är out, och Parolo bildar mittbackslinjen med Radu och Acerbi. Akpa Akpro startar istället för Luis Alberto, och på topp startar Caicedo istället för Correa tillsammans med Ciro Immobile.

Juric ställer upp med den förmodade elvan, förutom Salcedo som startar istället för Di Carmine och DImarco istället för Lazovic.

Acerbi skadar sig efter en halvtimme.Hoedt tar italienarens plats. Strax innan halvtid tar Verona ledningen efter att Lazzari styrt in i eget mål ett skott från Dimarco som förmodligen inte hade gått mot mål. I andra halvleken kvitterar Caicedo, anfallaren vänder fint på en liten yta i straffområdet och drar till med vänstern. Med tjugo minuter kvar tar Verona återigen ledningen med Tameze som utnyttjar ett misstag av Radu. Lazio forcerar i slutminuterna och pressar Verona ner i eget straffområdet. Fares, Pereira och Immobile är nära en kvittering; tyvärr sker inget "mirakelmål" i slutsekunderna idag och förlusten är ett faktum.

Kommentar
Ingen av spelarna i Veronas trupp var född då Verona senast vann borta mot Lazio, säsongen 1983/1984. En viktig vinst för Verona, som går om både Lazio och Roma (för tillfället) i tabellen och klättrar upp till 6:e platsen. Lazio har det besvärligt ikväll, spelarna i Lazio verkade trötta och slitna efter ett hårt matchande senaste månaden. Luis Albertos frånvaro, en Milinkovic Savic som absolut inte briljerade ikväll och en icke ordinarie backlinje påverkade slutresultatet och gjorde uppgiften enklare för Verona. Lazio har nu förlorat två raka hemmamatcher, efter förlusten mot Udinese med 3-0 senast. Lazio ger i princip bort båda målen. Lazzari har otur när han styr bollen i eget mål precis innan vila, Radu i andra begår ett misstag när passningen till Reina är för kort och öppnar vägen till Veronas vinst, den andra raka bortasegern efter vinsten senast mot Atalanta. Verona hade inte vunnit två raka bortamatcher i Serie A sedan 2014. 

Lazio har endast tagit tre poäng de senaste tre matcher i Serie A, och då har man med all respekt spelat mot mindre bra motstånd på pappret (Udinese, Spezia och Verona). Mot Spezia förtjänade inte Lazio vinsten, med tanke på alla chanser Spezia brände. På tisdag spelar man borta mot Benevento, sedan har man två tuffa matcher innan året är slut. Hemma mot Napoli på söndag kväll, och borta mot Milan den 23:e december. Det har varit många matcher på kort tid för Lazio, och trots att truppen är bredare än förra året har Covid och skador ställt till det och inneburit att Inzaghi inte kunnat rotera lika mycket som han kanske hade önskat. Efter nyår ska det inte vara lika många matcher i veckan som det har varit under hösten, utan spelchemat kommer vara mer eller mindre "normaliserat" när säsongen vänder i januari.

Jag kan acceptera att tröttheten kommer in och påverkar negativt, men att spelarna ska ha fått någon sorts hybris efter Champions League matcherna och underskattar därmed matcherna och motståndarna i Serie A är inte acceptabelt. Krävs att Inzaghi jobbar på att få tillbaka viljan, grintan och lite djävlar anamma i spelarna så att det tar uppdragen i Serie A seriöst också. 
 

Niklasniklas.tellini@gmail.com2020-12-12 23:57:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party