Lazio - Udinese
1 - 0

Lazio vidare i Coppa Italia efter förlängning mot Udinese

Det krävdes ett inhopp av våran skyttekung för att till slut sänka Udinese efter förlängning och nu väntar Milan i kvarsfinal

Vi var nog många som undrade vad Maurizio Sarri höll på med när vi såg laguppställningen inför matchen, namn som Muriqi, Reina  och Lucas Leiva fans med från start och det kändes ärligt talat som att Sarri gamblade med våran största chans till en titel denna säsong. Hade han helt glömt bort 4-4 matchen på Olimpico i höstas?

Det var en svängig första halvlek där Lazio hade ett sort bollinnehav, hela 65%, men spelarna kom inte till speciellt mycket farligheter. Det bästa och egentligen enda farliga läget i första halvlek var när Luis Alberto slår en perfekt hörna och Muriqi står för sin förmodligen bästa insats i Laziotröjan när han når högst på bollen och stenhårt nickar ner den mot vänstra hörnet Marco Silvestri stod för en klass räddning. Åt andra hållet hände inte mycket heller utan Udinese´s bästa chans från Isaac Success blockades skickligt utav en täckande Marusic.

Andra halvlek började som den första med ett stort bollinnehav av Biancocelesti men det var Udinese som hade dom första rikiga målchanserna efter dåligt försvarspel var det återigen  Success men Reina stod för en "benparad". Men det var Laizo som hade bästa chansen att avgöra matchen efter fint förarbete av Luis Alberto och Raul Moro så kommer Sergej Milinkovic-Savic till ett kanon skottläge där återigen Silvestri står för en bra räddning men med lite kyla hade Raul Moro placerat in returen. matchen slutar 0-0.

Förlängning

I förlängningen var det mer avaktande från båda lagen, Udineses Tolgay Arslan slog en frispark i yttre kryssribban men det var egentligen allt som hände.
När andra förlängnings halvleken startade hann den just bara starta innan Cataldi slog en perfekt boll i djupet på den nu inbytte och så otroligt viktiga Ciro Immobile som lobbar den över Silvestri och in i mål och ännu en gång avgör en match åt oss.

Summering

Nästa väntar Milan i kvarsfinalen och sen förmodligen vinnaren av Roma och Inter i semifinalen.
Jag kan inte förstå vad Sarri sysslar med, tänker han bänka Immobile, Strakosha, Cataldi mot Milan med? Det är två matcher vi behöver vinna för att vara i Coppa Italia finalen, det är vår överlägset största chans till en titel i år! Jag är bara så otroligt glad att kvarsfinalen spelas i början på februari så Sarri inte kan starta med Muriqi.