Stadio Artemio Franchi, 2022-02-05 20:45

Fiorentina - Lazio
0 - 3

Lazio vinner med klara 0-3 borta på Artemio Franchi

Lazio går segrande ur den otroligt viktiga matchen borta mot Fiorentina, håller 3:e nollan i rad och självklart gör både Capitano och vice-Capitano mål

Första halvek

Det var en match som man på båda lagens spel såg insåg hur viktig den var,  det var knappt ett misstag från något av lagen. Ett Fiorentina som pressade oss högt och ett Lazio som sedvanligt skulle spela sig ur varenda situation, något som jag verkligen tycker inte funkar när Patric är en av mittbackarna, varken han eller Strakosha har passningsfötterna för det.
Nästan varje gång så slutar det med att någon panikrensar och Fiorentina vinner andra bollen.
Fiorentina's ena nyförvärv Arthur Cabral hade en halv farlig nick som Strakosha räddade, och något skott utanför men det var ungefär det La Viola hade i första halvlek.
Lazio hade ingenting dom första 30 minuterna tills Luis Alberto får ett längre uppspel av Strakosha som han förlänger till Ciro som avslutar och det följs av 3-4 st bra lägen från Biancocelesti men första halvlek slutar 0-0.

I den andra halvleken forsätter Lazio med en bra period där dom för första gången i matchen börjar pressa Fiorentina högt. I den 52a minuten tar Ciro emot en längre boll som han spelar tillbaka Luis Alberto som gör det han är bäst på och petar bollen till en rättvänd Zaccagni som snyggt spelar fram bollen till Sergej Milinkovic-Savic som gör sitt 8:e mål för säsongen. Efter målet får Lazio allt större ytor att jobba på och neutraliserar Fiorentina effektivt i sista tredje delen. I den 62:a minuten blåser först domare Orsato straff när Castrovilli springer rakt in i Luiz Felipe men ändrar sig direkt när han ser bilderna igen, det är extremt grinigt på plan redan innan denna situation. I den 70:e minuten så slår Patric en lång boll som Ciro Immobile sedan smart förvaltar när han snurrar förbi sin back och gör inga misstag på efterföljande friläge utan han sätter mål nummer 18 för säsongen. Efter 0-2 målet så öppnar sig mycket ytor för Lazio samtidigt som vårat försvar gör ett bra jobb på det Fio försöker. I den 80:e minuten punkterar Lazio matchen där det återigen är skön spel mellan Cataldi till Zaccagni som smart sätter Ciro i ett nytt friläge, denna gången rundar han Terracciano i Fio målet och slår in bollen, på en täckande Biraghi och det döms korrekt som ett självmål. Här dör matchen totalt och ett rejält grinigt La Viola får Torreira utvisad i slutet av matchen efter att han tjafsat till sig ett andra gula.

Summering

Att Luis Alberto hör hemma i startelvan bevisar han under sina 76 minuter på planen (3 mål 6 assist), han ligger bakom 0-1 målet och är regissören bakom dom flesta av Lazio's farliga chanser. Det var Lazio's 3:e hållna nolla (4:e med cupmatchen mot Udinese) i rad, vilket är första gången sedan säsongen 2014/2015.
Sergej Milinkovic-Savic Står på 8 mål och 8 assist, Ciro står på 18 mål och 2 assist, Pedro står på 7 mål och 4 assist och Zaccagni står på 4 mål och 4 assist, Om vi kan fortsätta hålla bollarna utanför vårat eget nät så har vi en offensiv som verkligen kan producera. Detta var en utav dom bästa matcherna av Biancocelesti denna säsong.

På onsdag, kvartfinal mot milan i Coppa Italia!