-

Lazio vs Napoli 1-1 ett välkämpat Lazio får oavgjort

Lazio skulle nog ha plockat dagens seger mot Napoli efter ha dominerat både bollinnehavet och målchanser.

Första halvleken börjar intensivt där båda lagen pressar varandra hårt. I den 8:e minuten får Klose in en fin nick som dock tar sig stolpe utåt. Hemmalagets passningspel håller sig fint med fina djupleds passningar från Felipe Anderson och Lucas Biglia där både Parolo och Candreva provat skott.
Hos motståndarna har De Guzman och Gabbiadini hållit Napoli fräscht med chanser där Higuain testat Berisha, dock med svaga skott. Argentinaren borde dock ha satt dit 1-0 efter 27 minuters spel efter en elegant inläggspel av Gabbiadini men Berisha kom före Higuain.

Felipe Anderson har bidragit den första halvleken med fart och teknik där han har praktiken lekt med Ghoulam på sin kant. Lazio har fått många bollar i boxen men hittills har Napolis försvar varit fläckfria.
32:e minuten fick huvudstadslaget utdelning för sitt fina spel, Felipe Anderson serverar en fristående Miroslav Klose som enkelt lägger in 1-0 bakom en chanslös Andujar, en fantastisk första halvlek av de ljusblå.

Andra halvleken startar och regnet öser ner på Olimpico, Napoli ökar intensitet efter en besviken halvlek. och David Lopez nickar ribban efter 50 minuters spel, en jättechans av Nepaliterna och kvittera 1-1. Bara minuter senare gör andremålvakten Etrit Berisha en superräddning från Inlers retur. Kanske skulle backen Mesto fått ett rött kort efter kapning mot Klose i den 54:e matchminuten som istället fick ett gult.
57:e minuten kvitterar Napoli genom Manolo Gabbiadini enkelt rullar in 1-1 efter Higuain snurrar bort Berisha som lägger bollen till Gabbiadini som har helt enkelt målet framför sig. Klose fick in ett fint skott som dock Andujar pushar bort till en hörna.
Halvleken präglas av fult spel från båda håll där domaren Damato delar ut kort åt båda hållen. Lazio kämpade slutet efter ett vinnande mål där bland annat Cataldi och Parolo fick ett långskott på mål men det var alldeles för långt över mål för ett farligt läge. Lazio har nu allt och vinna inför returen på Sao Paolo där de ljusblå är piskade och göra mål för att ta sig till den stora finalen i Maj.
Tre Stelle
Miroslav Klose
Klose gör en supermatch vid 36 årsålder visar han prov på ungdomlig spel när han vrider och bygger upp Lazios offensiva spel och avslutar med snyggt mål i första halvlek.
Felipe Anderson
Var inblandad under uppbyggnadsfasen till Kloses mål, ännu en gång visar Anderson prov på teknik och fart, Neymar Nivå?