Lazio - Zenit
3 - 1

Lazio Zenit 3-1

Lazio dominerar matchen mot Zenit och tar hem tre viktiga poäng.

Lazio tog hem en otroligt skön seger ikväll när Zenit besegrades 3-1 hemma på Olimpico i Rom.

Hoedt fick starta istället för Ramos, annars ställde Lazio upp med den förmodade startelvan. Parolo tog Milinkovic plats, och Marusic fick starta på vänsterkanten istället för Fares. Med en halvtimme kvar av matchen gjorde tog Luiz Felipe Patric plats och Akpa Akpro Parolos plats. Senare byttes även Lucas Leiva och Lazzari ut och in kom Fares och Cataldi. Vedat Muriqi fick några minuters speltid också.

Matchen
Domaren hinner knappt blåsa igång matchen innan Lazio tar ledningen med Ciro Immobile som snyggt skruvar in bollen med ett skott utanför straffområdet. Lazio fortsätter att föra spelet och i den 23:e minuten utökar Parolo Lazios ledning tack vare ett distinkt långskott efter ett fint förarbete av Correa. Kort därefter reducerar Zenit med Dzyuba, som är duktig att ta ner en passning och snabbt vända och skjuta in bollen bakom en chanslös Reina. Utöver två mål har Lazio minst tre tydliga chanser att utöka ledningen. Correa spelar en mycket fin halvlek och assisterar både Parolo och Luis Alberto som tyvärr inte tar vara på chanserna.

Andra halvleken är mindre händelserik än första. Lazio kliver in på planen efter halvtidsvilan bestämda att stänga matchen tidigt. Och drygt tio minuter in i andra halvleken får Lazio en straff efter att Immobile blivit fälld i straffområdet. Lazios skyttekung dunkar säkert in 3-1 målet till biancocelesti. Målet innebär även att Immobile för första gången varit tvåmålskytt i en match i Europa. Efter målet gör Inzaghi flera byten, Lazio fortsätter att kontrollera matchen och Zenit har enbart några mindre farliga chanser mot slutet av matchen. Muriqi har chansen att utöka Lazios ledning till 4-1 men en bra räddning av Zenit målvakt skjuter upp Muriqis första mål för Lazio.

Bäst i dag
Hela laget briljerar, och skapar massvis med chanser samtidigt som man spelar stabilt i försvaret. Tycker dock att Parolo, Correa och Immobile borde lyftas lite extra efter dagens match. Parolo krigar på mittfältet, otroligt smart spelare som hjälper till både i defensiven och när Lazio anfaller. Skjuter fint in 2-0, och bränner ett läge lite senare.
Correa har en otrolig feeling med Ciro. Farlig när han driver bollen mot straffområdet, serverar Parolo i samband med målet och gör två assists till som tyvärr inte utnyttjas av Luis och just Parolo.

Immobile
Efter matchen talade Immobile i Sky Sports mikrofoner. "När jag inte spelar fotboll känner jag mis som ett barn utan leksaker. Jag var taggad inför matchen, jag ville hjälpa mina lagkamrater som har hittills gjort otroligt fina insatser i Champions League. Jag är stolt över de mål jag nått, jag har börjat skriva en del av Lazios historia och läst namn som gjort fotbollens historia i Serie A. När Ronaldo kom till Italien fick jag mer motivation, jag ville testa hur långt jag kunde pusha mig själv. Samma sak gällde när Ibrahimovic signade för Milan. Jag känner mig fortfarande väldigt ung, jag hoppas jag är i lika bra form som dem om några år".