Lecce - Lazio
2 - 1

Lecce - Lazio 2-1: Pinsamt

Lecce kom till den här matchen med 6 raka förluster, men så mötte man Lazio...

Efter förlusten med 0-3 mot Milan var det dags för snabb revansch - tänkte dom flesta. Inte skulle Lecce kunna sätta käppar i hjulet på Lazio, även om det såg knackigt ut mot Milan. Där formerade Inzaghi trots allt ett lag utan anfallare (Immobile, Caicedo) och både Leiva och Correa skulle nog aldrig ha startat den matchen.

Det kostade inte bara en storförlust mot Milan, utan Correa skadades så illa i matchen att han troligtvis missar resterande del av säsongen. Även Milinkovic såg hämmad ut och kom inte till start i gårdagens match heller.

Tillbaka var dock målkungen Ciro Immobile, flankerad av vår svarta panter Felipe Caicedo och det kändes väl som att nu kanske Lazio kan etablera lite anfallsspel via mitten och ha folk som tar löpningar längre fram i planen - vilket var ganska sällsynt mot Milan.

Matchen började turbulent och det skulle sedan prägla hela matchen. Man hann faktiskt knappt slå sig ner i soffan innan Lecce tryckte in 1-0. Dock så räddades Lazio av VAR efter att målskytten använt handen i ett moment just innan målet. Sedan dröjde det någon minut innan Lazio och Caicedo tryckte in ledningsmålet för dom ljusblå. Alltså, från ett befarat underläge till ledning på 1 minut.

Lazio lyckades tyvärr inte ta vara på ledningen och bjöd in Lecce i matchen. Lecce var i sammantaget piggare och hungrigare sett över hela planen. Det gav också utdelning då Babacar lyckades nicka in kvitteringen efter att Acerbi misslyckades med att fånga upp honom. Kvitteringen gjorde Lecce än mer hungriga och det var nästan sorgligt att se Lazio bli totalt borttrollade av ett riktigt bottenlag.

Strax innan halvtid får Patric bollen på handen enligt domaren. Det VAR-granskas under flera minuter innan domaren slutligen, återigen, pekar på straffpunkten. Sedan får vi bevittna en av dom mest tafatta straffarna för säsongen, det utvecklade sig till en form av "chicken race" mellan Strakosha och straffläggaren. När Laziomålvakten inte rörde sig ur fläcken drabbades Leccespelaren av någon form av panik och sköt högt över.

Om första halvlek var en smärre katastrof var det inget gentemot den andra. Jag törs lova att det Lazio som uppenbarade sig under den andra halvleken är så långt ifrån det Lazio man såg innan uppehållet och det givetvis åt det negativa hållet.

För precis som första halvleken så började det med att Lecce smällde dit ett mål. Återigen var det Acerbi som helt oförklarligt släppte sin markering på en hörna och vips så låg laget under igen. Efter detta så började ett sorts ställningskrig där Lazio försökte etablera tryck mot Lecce men attackerna blev allt för ofta ofarliga eller renderade ut i hörnor som sedan slarvades bort.

Jag kommer helt ärligt inte håg så mycket av den andra halvleken mer än att det var ett ända stort och långt mörker. Lazio såg trötta och oinspirerade ut. Frustrationen genomsyrade vissa och domaren ville kolla på VAR och få konsultation av sina kollegor med jämna mellanrum. Klockan tickade snabbare och snabbare och helt plötsligt bestämmer sig Lazios spanjor Patric att han vill ställa sig i skaran som man lika gärna kan boka in tid åt hos hundviskaren Cesar Milan - då han fick ett hjärnsläpp och bet en motståndare i armen.

Närmast kvittering kom väl inbytte Adekanye men hans nick gick rakt på Lecces målvakt.

Frågan närmast till hands just nu är inte om det blir något slutrace mot scudetton, utan istället om Lazio kommer lyckas vinna någon av sina kvarvarande matcher i Serie A? För så som laget uppträdde i den här matchen - så kan jag med enkelhet konstatera att man ser ut som ett utav dom absolut sämsta lagen i ligan.

Om några dagar väntar Sassuolo hemma på ett öde Olimpico, hur det ska gå törs jag inte ens spekulera om.