Lagbanner
Månadens spelare – september: Dusan Basta
Dusan Basta - månadens spelare i september.

Månadens spelare – september: Dusan Basta

Ett nytt inslag här på Lazios SF-sida är att månadens spelare kommer utses. Varje redaktionsmedlem får chansen att i slutet av varje månad dela ut stjärnor till tre spelare. Tre stjärnor till den bästa, två till den näst bästa och en till den tredje bästa spelaren. Totalt kommer 30 stjärnor att delas ut om alla redaktionsmedlemmar väljer att skicka in sina svar.

1. Dusan Basta – 15 stelle av 15
Det var inget som helst snack om saken att den serbiske ytterbacken var den bästa Laziospelaren under september månad, eller vad sägs om att alla redaktionsmedlemmar gav honom tre stjärnor vilket gör att han fick 15 av 15 poäng den här månaden. En orsak till serbens stora dominans kan vara att han agerat oerhört stabilt trots att Lazio under stora stunder underpresterat i september månad. När spelare som man har betydligt högre förväntningar på inte har levererat så har Dusan Basta visat vilken fantastisk ytterback han är och vilken enorm nytta han gör i startelvan.

2. Federico Marchetti – 6 stelle av 15
Inget illa mot Etrit Berisha men när Federico Marchetti är fullt frisk så ska han vakta målet. Trots att Berisha aldrig riktigt gjorde bort sig när han fick chansen i början på säsongen så är det ett helt annat Lazioförsvar vi ser när Marchetti står. Trygghet, energi och pondus är tre ord som sammanfattar Federico Marchetti perfekt. Man känner sig helt enkelt trygg när han står i Laziomålet och man vet att försvaret alltid kommer vara vaket när de har honom bakom sig då en utskällning alltid är nära till hands om man inte gör som Federico säger.

3. Sergej Milinkovic-Savic – 3 stelle av 15
Fick en poäng av tre redaktionsmedlemmar vilket räcker till en tredjeplats på denna lista. Det var väldigt få som trodde att han omedelbart skulle ta för sig. Fotbollskanalens Lorenzo Medici var kritisk mot värvningen då han ansåg att SMS var en kopia av Zdravko Kuzmanovic, men av det vi sett under september månad så har Lorenzo Medici grovt missbedömt Milinkovic-Savic. Gör ett hästjobb på mitten och fyller ofta på med nyttiga djupledslöpningar. Är en fysiskt starkare version av Marco Parolo men springer kanske lika mycket. Man ska även komma ihåg att det fortfarande är hans första säsong och att han bara kommer bli bättre i Laziotröjan. Detta bådar gott.

Övriga:
Lucas Biglia – 2 stelle av 15
Felipe Anderson – 2 stelle av 15
Alessandro Matri – 2 stelle av 15

Håller du med om denna månads betyg? Kommentera gärna i fältet nedan vad du anser om vilken spelare som har varit bäst i september.

Jozo Glavasglavas.jozo@gmail.com2015-10-07 17:55:20
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party