Lagbanner
2022-02-06 13:15

Motala - Örebro
7 - 3

Matchrapport Atalanta - Lazio
Din insats förtjänade mer idag SMS.

Matchrapport Atalanta - Lazio

Regnet öser ner över hela norra Italien den här kvällen. Lyckligtvis startar Lulic som var ett litet frågetecken innan match och Hoedt bildar mittlås med Gentiletti, inte de två smidigaste mittbackarna i Serie A direkt. Nästan fullsatt på arenan, vädret till trots.


Primo Tempo
Lazio börjar lovande med kloka beslut och stort självförtroende. Nära självmål Atalanta efter en fin aktion av bland annat Milinkovic i 12e minuten. Alejandro Gomez hos motståndarna är den som rör till det mest för Lazio försvaret men Atalanta skulle spela relativt fin fotboll den här halvleken men utan att komma till ordentliga avslut. I 16e minuten står Candreva och Biglia bakom bollen ca 23 meter ut, skulle Candreva plocka fram dynamiten eller skulle Biglia använda kärlekens smekningar? Det blev det sistnämnda och ack så vackert det var. Ändå lyckas Sansone nästan samtidigt i Sassuolo göra en ännu finare, hårdare och merikrysset frispark på ingen mindre än Buffon. Detta kunde undertecknad notera tack vare Viaplays underbara satsning/monopol på marknaden. Halvleken fortsätter med gnäll från hemmapubliken över påstådd fördel ljusblått hos rättsskiparen, fina klapp klapp anfall från Lazios sida med en imponerande Milinkovic, en alltid klok och lugn kapten Biglia tillsammans med teknikundren Candreva och Felipe Anderson. Onazi blandar och ger. Det närmaste Atalanta skulle komma var en sidofrispark som Stendardo är alldeles för nära att komma åt med pannan. Den *äveln ville verkligen göra det målet på sin exklubb! 

Secondo Tempo
Tidigt i andra slår Lulic en farlig felpass som leder till farligt läge Atalanta men avslutet är uselt. Bra räddning Marchetti i 52a efter skott från Moralez. Felipe bryter igenom på högerkanten efter en kontring men en snål passning till en skullehavaritfri Matri förstörde allt. Marchetti visade stabilitet idag utan att behöva stå för några speciellt svettiga aktioner men det är en sådan målvakt man vill ha, en som ingjuter lugn i försvaret. Matri svag idag och utbytt i 64e mot Djordjevic som inte lyckades uträtta ett uns mer än sin föregångare. Atalanta sätter tryck på Lazio i 5-7 minuter med flera hörnor på kort tid. Lazio slår ifrån sig, kontrar mest. Fantastiskt anfall i 68e från Lazio som aldrig lyckas avsluta och direkt efter åker man själva på en kontring där Alejandro Gomez(vem annars?) slår ett stenhårt inlägg längs med kortlinjen som passerar Marchetti men där inte någon Atalanta spelare visserligen är nära men det behövdes inte då Basta i sitt försök att slå undan bollen missar och bollen går via stödbenet snöpligt in i eget mål.

Klose in i 80e för Onazi, Pioli visar tydligt vad han vill, kanske för naivt? Inte konstigt att vi alltid antingen vinner eller förlorar matcher under Pioli, sällan som ett kryss tillfaller våra matcher senaste 18 månaderna, inget undertecknad emot, just saying.
Kontring i 86e via vår vänsterkant som sedan spelas in genom straffområdet där det är tomt på vår högersida, efter att bland annat Basta följt med sin gubbe hela vägen till mållinjen, och där avslutaren får alldeles för lång tid på sig och där avslutet är 100%. Ridå.

Conclusione
Candreva usel, för blek. Idag spelade Matri, Djordjevic och Klose men ingen av de lyckades med ett enda avslut på mål, inget minnesvärt i alla fall. Backlinjen sköter sig bra och även om Basta kan ses som en syndabock med självmålet och att 2-1 kommer via hans kant så är han inte SÅ dålig, men det blir avgörande. Atalanta och Reja den gamle räven spelar verkligen sina kort rätt, Lazio lyckas gång på gång komma långt in i straffområdet hos dem svartblå men utan att komma till de riktigt farliga lägena. Ett X hade känts rättvist där inget av lagen egentligen skapade mer än själva målen. 

*** Sergej Milinkovic-Savic; Är överallt. Använder få tillslag och spelar klokare än sin ålder.
** Hoedt-Gentiletti; Trygga idag, fina uppspelsfötter från framförallt Genti. Släppte inte till alls mycket men Atalanta var dödseffektiva.
* Biglia; Ett sådant frisparksmål ger automatiskt en plats här. Blek i andra som resten av Lazio.

Gabriel Topuzgabrieltpz@gmail.com2015-10-28 22:57:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party