Lagbanner
Mercato 2019/2020: Vavro officiellt en Laziospelare

Mercato 2019/2020: Vavro officiellt en Laziospelare

Som bekant börjar det dra ihop sig tills dess att transferfönstret öppnar. Ett väldigt stort antal spelare har redan ryktats till Lazio, vissa på mer lösa grunder än andra. Här kommer en sammanställning som uppdateras regelbundet tills dess att fönstret stänger i augusti.

Klara in:

Bobby Adekanye, Liverpool
Ska ha varit på Olimpico under Coppa Italia finalen och genomgått en läkarundersökning på Padeia. Lär blir officiell när som helst.
4/7 - Är officiellt Lazios första värvning den här sommaren. Välkommen!

Denis Vavro, FC Köpenhamn
Lazio betalar cirka €10 miljoner för Denis Vavro. Har kritat på för 5 år.

Klara ut:

Dusan Basta - Utgående kontrakt

Romulo - Återvänder till Genoa efter lånesejouren under våren.

Martin Caceres - Utgående kontrakt. 



Ryktas in:

Manuel Lazzari, SPAL
Den idealiska ersättaren till Adam Marusic som inte gjort så många glada i Lazio tröjan. Är dock väldigt eftertraktad bland andra klubbar också. Bland annat Atalanta och Napoli sägs följa hans situation noga. Känns mindre och mindre trolig för varje dag som går.
14/6 - Enligt LLSN så är det två klubbar som är intresserade av Lazzari. Lazio och Atalanta. SPAL vill förlänga lånet av Murgia och samtidigt ha en utköpsklausul inbakad i lånet, något som Tare sägs vara negativt inställd till. Kan Murgia komma att användas för att hämta in Lazzari till Lazio? Fortsättning lär följa...
4/7 - De Martino har för Lazio Style Radio bekräftat att Lazio köpt Lazzari. Det fattas bara småsaker för att övergången skall bli officiell. Väldigt välkommen är du Manuel

Denis Vavro, FC Köpenhamn
4/7 - Slovaken har ryktats till Lazio under dom senaste dagarna. Han har hunnit med att följa och avfölja Lazio på Instagram, gilla en massa bilder och inlägg med Lazioanknytning. Enligt massor av källor är en övergång i princip klar, det pratas om summor runt €9-11m + bonusar som Lazio får hosta upp. Hans agent ska ha besökt Formello under gårdagen. OFFICIELLT KLAR FÖR LAZIO 4/7. 
.

Jony, Alaves/Malaga
Dom senaste dagarna har rykten om Lazio och i synnerhet Igli Tares intresse för den spanska yttermittfältaren intensifierats. Spanjoren är utlånad till Alaves från Malaga - som i sin tur härjar runt i spanska andra divisionen, där dom just nu är i ett playoff för att kliva upp till LaLiga igen. Om inte det lyckas så kommer man garanterat måsta sälja Jony då han endast har kontrakt i ett år till. Känns som att denna övergång ligger nära till hands och det får ses som positivt. Jony har mäktat med 4 mål och 11 assist för Alaves under säsongen. Det är en väldigt hög siffra med tanke på att Alaves endast mäktat med totalt 39 mål på 38 matcher. Uppges ha en prislapp på runt €6.5m.
4/7 - Uppges vara på ingång för en läkarundersökning inom kort. Luis Alberto halvbekräftade även att han och Jony kommer att bli lagkamrater på Instagram. I ett kommentar utbyte skrev Luis Alberto: "Vi får snart se vem av oss som är bäst..." efter att Jony kommenterat Albertos bild.

Danylo BeskorovainyiMFK Zemplín Michalovce 
5/7 - Nybliven U20-mästare med Ukraina. Också ett fyrtorn (1.94cm). Enligt diverse sajter kan denna vänsterfotade mittback vara den som på sikt ska ersätta Stefan Radu. 

Wesley, Club Brugge
Den brasilianska anfallaren var fjolårets följetång på transfermarknaden. Ska detta bli året då han når upp till Burak Yilmaz nivå? Den belgiska klubben sägs vilja ha så mycket som €25m för sin resliga anfallare, medan Lazio sägs erbjuda runt €18m.
14/6 - Wesley är klar för Aston Villa. Den nyblivna Premier League-klubben betalar cirka €25m för brassen och han kan härmed strykas från Lazios radar en gång för alla. 

Alberto Moreno, Liverpool
Har ryktats om förhandlingar mellan spelaren och Lazio sedan i mars. Nu verkar det röra sig frammåt och enligt Lazionews så är en free transfer i juli nära till hands då spanjorens kontrakt med Liverpool går ut. Spelar som vänsterback eller vänstermittfältare. Kan komplettera en åldrande Senad Lulic. Lär vara bekant med både Luis Alberto och Lucas Leiva efter deras tid i Liverpool.

Matteo Darmian, Manchester United
Efter Zappacosta, Kenny Lala och Manuel Lazzari så ryktas nu Darmian intressera Lazio, eftersom Dusan Bastas kontrakt går ut i sommar samtidigt som klubben vill bli av med Patric. 

Jalison, Fenerbache
En defensiv mittfältare som är ganska stor och ståtlig. 23 år gammal. Enligt LLSN så har Lazio planer på att hämta in honom och försöka sälja Milan Badelj som inte övertygat i Lazio i år. Dom skriver vidare att Lazio presenterat ett bud i trakterna kring €12m till den turkiska klubben - som ska ha varit positiva till det. 

Leonardo Spinazzola, Juventus
Kan eventuellt ingå i en affär med Sergej Milinkovic-Savic. Kan vara precis det Lazio behöver och kommer garanterat gillas av Inzaghi som sagt att man kör vidare på en 3-5-2 uppställning även nästa säsong.

Cristian Romero, Genoa
Samma som Spinazzola. Mittbackstalang som fick sitt genombrott i år. Tuff, aggressiv, snabb och argentinare. Vi gillar argentinare i Lazio. Låter för bra för att vara sant kanske?

Armando Izzo, Torino
Torinos mittback sägs vara en av två nya försvarare som Inzaghi bett om i samband med att han förnyade sitt kontrakt. Skulle vara ett välkommet tillskott jämte Acerbi.

Kevin Bonifazi, SPAL/Torino
En 23 år gammal mittback som fick sitt genombrott i år. Sägs vara den andra försvararen som Inzaghi bett om.

Davide Biraschi, Genoa
Igli Tare sägs ha försökt med Genoas försvarare under ett par månader. För tillfället finns inget direkt färskt om detta.

Giorgi Chakvetadze, KAA Gent
Också en spelare från belgiska ligan som intresserat Tare. Offensiv mittfältare och endast 19 år gammal. Kommer från Georgien.

Darko Lazovic, Genoa
Sitter på ett utgående kontrakt och intresserar givetvis Lazio då.

Dejan Lovren, Liverpool
Den kroatiska mittbacken har fått sparsamt med speltid i Champions League mästarna Liverpool. Frågan är hur realistiskt detta rykte är och hur mycket Dejan kan tänka sig att gå ner i lön för att spela i Lazio?

Dominik Szoboszlai, Red Bull Salzburg
Har nämnts som Sergej Milinkovic-Savic potentiella ersättare om serben skulle lämna Lazio i sommar. Szoboszlai är från Ungern och endast 18 år gammal. Trots sin ringa ålder fick han spela nästan alla Salzburgs matcher efter att han anslöt i vintras. Har stått för 3 mål och 4 assist på 16 matcher i ligan. Fick även vara involverad i Europa League i en match och där stod han för en assist. Värderas enligt bland annat Transfermarkt till €12m

Daniele Baselli, Torino
Central mittfältare. Ryktas även han vara av intresse för Lazio. Har samma agent som…

Andrea Petagna, SPAL/Atalanta
Som sägs vara ett alternativ om man skulle misslyckas med Wesley. Tillhör Atalanta och har ett år kvar på kontraktet.


Ryktas ut:

Stefan Radu, Mittback
Ryktas om att han har bett Lotito om att få lämna Lazio för en ny utmaning under sista delen av hans karriär. Lazio sägs ha gått med på att släppa rumänen gratis om han hittar en lämplig klubb.

Riza Durmisi, Västerback/mittfältare
Anslöt förra sommaren för €7.5m men sägs nu vara på väg till danska ligan, på lån. Inget skämt alltså.
11/6 - Huvudpersonen själv gav en intervju till en dansk kanal där han förklarade att han har ett 5 års kontrakt med Lazio och att han inte ska någonstans. Vad glada vi blir...

Thomas Strakosha, Målvakt
Republica hävdar att det kan bli ett London-derby om Lazios målvakt. Både Tottenham och Arsenal sägs vara intresserade av hans tjänster. 

Joaquin Correa, Anfallare
11/6 - Nu på morgonen kom det in uppgifter som gör gällande att Atletico Madrid kontaktat Lazio och erbjudit mellan €40-60m för argentinaren. Claudio Lotito ska omgående sagt nej till detta då han anser Correa vara osäljbar för tillfället. 

Sergej Milinkovic-Savic, Mittfältare
Senaste nytt är att Lotito ska ha träffat representanter från Juventus på Malta. Enligt uppgifter ska Lotito sagt att han inte släpper serben för under €100m. Juventus sägs kontra med att erbjuda mellan €70-80m och någon eller några spelare. Spinazzola kanske? Även Manchester City sägs vara intresserade av serbens tjänster.
8/6 - Leonardo som förra sommaren gjorde ett seriöst försök att ta Milinkovic-Savic till Milan är PSG:s nya sportchef. Brassen är en stor dyrkare av Milinkovic-Savic och har nu helt andra finansiella muskler bakom sig, därav börjar det viskas om att PSG kommer göra ett försök att värva honom nu. Detta lär snabba på Juventus, som verkar ha ögonen helt inställda på Laziomittfältaren.  
9/6
- Juventus verkar mer och mer angelägna om Sergej. Enligt diverse medier så erbjuder man nu Leonardo Spinazzola och Genoas mittbackstalang Cristian Romero som en del av dom förmodade €100m som Lotito kräver. 

Igli Tare, Sportchef
Milan är ihärdiga i sina försöka att knyta albanen till sig.
8/6 - Tare uppges ha tackat nej till Milan och istället kommer han att skriva på ett nytt kontrakt enligt LazioPress. 
9/6 - Ska definitift sagt nej till Milan.

Wallace, Mittback
Mittbacken som gav oss fans mardrömmar i våras sägs vara på väg ut enligt vissa sajter. Andra menar att han kommer att få stanna i klubben och vikariera för Acerbi under nästa säsong. Enligt dessa ska istället…

Bastos, Mittback
Vara den som eventuellt får lämna Lazio i sommar. Verkar inte ha Inzaghis fulla förtroende och kanske kan inbringa mer pengar än sin ovan nämnda kollega.

Adam Marusic, Högerback/mittfältare
Ryktas om att Antonio Conte vill ta honom till Inter. Gör det bara Conte, vi har inget emot det. Vi betalar tågbiljetten.

Milan Badelj, Mittfältare
Ryktas om en återkomst till Fiorentina för mittfältaren som aldrig riktigt lyckades hitta en roll i Lazio.

Luis Alberto, Mittfältare
Ger lite svävande svar gällande sin framtid i Lazio. Har hintat mer än en gång om att en återkomst till Sevilla vore svårt att tacka nej till.

Senad Lulic, Vänsterback/mittfältare
För någon vecka sedan rapporterades det om att hans fru och barn redan flyttat ”hem” till Schweiz och att Senad kommer ansluta till dom snart.

Lucas Leiva, Mittfältare
Lyon uppges vara intresserade av Lazios hjärta och lungor. Man kommer knappast släppa honom.

Felipe Caicedo, Anfallare
Har placerats i Kina, La Liga och Arabligorna. Lazio verkar vilja ha in ett annat alternativ.


Listan uppdateras regelbundet.

REDAKTIONENchrister.nordin@live.se2019-06-08 08:37:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party