Lagbanner
Milan - Lazio 1-2: Spöket bortjagat
100 mål för Lazio

Milan - Lazio 1-2: Spöket bortjagat

Lazio lyckades äntligen jaga bort spöket Milan på San Siro. Detta efter att Ciro Immobile gjort sitt 100:e mål för Lazio och ett sent Joaquin Correa mål.

Matchen började ganska trögt för dom ljusblåa. Milan var det piggare och aggressivare laget. Det var tydligt att Pioli ville ha upp laget som en enad front när man pressade Lazio, vilket fungerade bra. Lazios spelare såg lite paralyserade ut och fick inte tiden man behövde för att kunna etablera sitt spel ordentligt.

Men vad gör det när man har spelare som Luis Alberto, Manuel Lazzari och Ciro Immobile att kontra med? För det var just dom som låg bakom Lazios ledningsmål. Alberto passade ut bollen till Lazzari, som väntade och väntade. Tittade och tittade på Immobile innan han serverade skytteligaledaren ett perfekt inlägg som Immobile mötte med pannan och enkelt skarvade in i mål till 1-0.

Milan skulle dock snabbt replikera genom ett självmål av Bastos. Piatek skarvade en boll från nära håll upp i bröstet på Bastos som retfullt fick se hur den studsade in i mål bakom en ställd Strakosha. Så typiskt.

Resterande del av första halvlek äger Lazio och den höga pressen från Milan tar ut sin rätt efter halvtimman är spelad. Man sjunker ner och man kan även se hur orken försvinner mer och mer. Man skapar en del chanser men Donnarumma och Romagnoli håller Milan kvar i matchen.

Efter halvtidsvilan kommer Milan ut precis som man gjorde under matchens inledning. Hög press på Laziospelarna och man lyckas faktiskt rätt bra igen. Milan skapar också flera farliga möjligheter men avsluten är obefintliga t.om. med Correa-mått mätt.

Matchen är fortfarande rätt öppen men precis som i första halvleken, så tar orken slut hos Milan efter cirka halvtimmen spelad. Inzaghi har vid det här laget bytt ut Immobile och Milinkovic mot Caicedo och Parolo för att få in pigga ben och dels för att få kontinuitet i det här rotationssystemet som är i drift.

Som sagt, Lazio börjar ta över matchen igen. Caicedo skadar axeln efter en tilltrasslad situation i straffområdet vilket betyder att Cataldi får komma in istället och det i sin tur lämnar Correa som ensam anfallare. Bara där borde det ringa en varningsklocka för Milan, för hur var det sist Correa fick lufsa runt ensam på topp? Jag drar mig till minnes att han gjorde det i Coppa Italia finalen när han satte punkt för matchen med ett fint solomål. Och visst, även nu satte han punkt för matchen när han blev frispelad av Luis Alberto och pangade in bollen bakom Donnarumma.

Lazio satte därmed punkt för den här vidriga traditionen att ”alltid” förlora eller spela oavgjort mot Milan på San Siro. Samtidigt är man nu med i striden om Champions League platserna efter 3 raka segrar.

På torsdag väntar Celtic.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-11-04 08:12:15
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party