Lagbanner

Napoli - Lazio: 1-0

Mellanår i cupen/cuperna vad det verkar som. Vi la nästan (!) alla våra kort offensivt idag och det var inte tillräckligt. Tycker att det var för dåligt att vi avslutade matchen med en trebackslinje då Correa och Immobile blev undernärda med den minimala service de fick från mittfältet, även om det borde ha varit tillräckligt så ska man inte göra det onödigt svårt för sig själv tycker jag. Speciellt inte i positionen vi var i. 

Spelarbetyg:

Strakosha 6.0: Inte jättebra, men inte jättedålig. Kanske kunde gjort mer på enda målet och bollen som Milik nickade. Fick blandade resultat där; en mål och en stolpträff-

Luiz Felipe 6.5: Knappt optimalt för oss längre att ha honom. Är ingen Patric och svårt offensivt, kanske anledningen till varför Inzaghi vill ha honom i mitten? Gör bort sig i början vilket blev matchavgörande, men ärligt talat så gjorde vi tillräckligt för att näta typ 4 gånger så han borde ju kanske inte vara syndabock här kan man ju tycka och speciellt inte efter att han spelade upp sig mot Insigne.

Acerbi 6.5: Mycket vilja och en bra insats. Hade inte det lika svårt mot Milik som han brukar och ville dra framåt.

Radu 6.0: Tyckte att vi kunde ha bytt honom tidigare. Inte för att han var dålig, men för att jag ville se en fyrbackslinje. Han inte mycket att göra.

Lazzari 5.5: Ingen superinsats och Insigne samt Mario Rui stoppade Manuel. Saknade slutprodukten.

Milinkovic 7.0: Bra i luftrummet och vinner mycket tror att vi endast har 2 centrala mittfältare. Galet hur mycket han gjorde i båda riktningarna.

Leiva 5.5: Många ropar på att hans tid är slut och så, personligen tycker jag inte att han har gått ned sig allt för mycket till skillnad från andra säsonger. Dummaste kortet jag har sett någon ta i
en Laziotröja och han måste räkna med att domare missar såna situationer med vinkeln han hade.

Parolo 6.0: Träbent och gör det mycket sämre i båda riktningarna än Milinkovic, men det är svårt att spela lika bra som Sergej ibland. Marco har fortfarande tyngd i boxen och gjorde nästan mål som mot Cremonese. Bevisat att han är vår fjärde bästa centrala mittfältare med god marginal och har gärna även honom till nästa säsong. Sjukt om han skulle låtas gå.

Lulic 6.0: Tillbaka från skada och gör det okej. Synd att han byts ut sent mot Jony.

Caicedo 5.5: Ingen supermatch och det är svårt under förhållandena som utspelade sig.

Immobile 7.0: Bättre än mot Sampdoria och gör allt förutom att göra mål vilket gav mig 17/18-vibbar igen. Fortsätt, det är bättre nu än hans tidigare vintersvackor!

Inhoppare:

Correa 6.5: Viktig när han möter och Caicedo, även om han har försökt, kan inte replikera Correas otroliga rörlighet. Skadan verkar inte ha tagit allt för mycket på han.

Patric 6.0: Rimligt byte. Hade hellre sett Berisha men det hade ju lämnat oss öppna där bak. Värt det enligt mig.

Jony 6.0: Saknade hans snärtiga inlägg…

Inzaghi 5.5: Tycker han gick bort sig idag genom att gå ifrån det som har funkat för oss när vi jagar, en fyrbackslinje med Jony och Lazzari som ytterbackar samt en massa inlägg. Man kan ju dock förstå att det förmodligen hade kostat oss ett mål i baken med tanke på Napolis otroliga bollhantering och kvalitet framåt. Fortfarande så är det fel enligt mig, speciellt när man har ett fjärde byte ifall man tar matchen till extratid.

Höjdpunkt: Helt enkelt att vi spelade så bra.

Snackis: Vet att domaren Massa kommer bombarderas och ska inte en sån som sparkar på en död häst, men ska till och med presentera hans sits. Visst missade han någon frispark någonstans men enligt reglerna gjorde han det rätt med Leiva. 

Hade VAR kollat andra gula kort så hade Acerbi förmodligen slagit det där rekordet av flest konsekutiva minuter på plan som han missade förra säsongen och Hysaj hade kanske varit kvar på plan. Det är Leivas fel där och visst kan man snacka om bollkontakten, men där handlar det om vinkeln han har och visst friade han senare på Radu mot Callejon men det i fallet av Leiva och Zielinski är ett aningen mer pressat läge med tanke på publik, sekvens och känslor m.m. Hade inte riktigt råd allt släppa den som mot Radu. Radu såg till och med ut att ta bollen från hans position. 

Dock ska jag erkänna att han gjorde fel ur perspektivet att låter sig själv bli påverkad, men tänk er hur svårt det är att vara neutral där. Jag tror inte heller att han hinner tänka på allt jag skrev nu. Hade inte velat vara i hans sits och visst gör han fel, men det är inte lika katastrofalt som människor kanske vill måla upp det enligt mig. Borde som sagt även inte ha varit matchavgörande trots risken att det kunde bli det, men vad vet jag?

Andra diskussionspunkter är hur detta påverkar oss och om trebackslinjen på slutet. Tycker även truppbredden går att kritisera; Varför går vi inte för en talang vi förmodligen inte hade fått förut och som har karaktärsdragen av Correa i form Pjaca? Han har ju länkats till hela Italien typ och Lazio ganska starkt i början av månaden. Skriv vad ni tycker underst!

Yosef Al Hassan2020-01-21 23:30:07
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party