Lagbanner
Zinkensdamms IP, 2022-01-15 15:00

Hammarby Bandy - Broberg
9 - 6

Napoli-Lazio 5-0

Napoli-Lazio 5-0

Biancoceleste besökte ett hämndlystet Neapel som slaktade ett oinspirerat Lazio.

”Tack för senast.” Var ett tydligt meddelande som skickades till Rom. Ett Skadedrabbat Lazio besökte San Paolo med inställningen att detta skulle bli en svår match. Tyvärr visade matchbilden tidigt att detta skulle bli en helt omöjlig uppgift för vårt Lazio. Det slutade med en slakt från Napoli sida. Som tack för den missade CL-chansen som vi tog av dem.
 
Jag tittar uppgivet ner i mina anteckningar efter första halvlek, massa kludd, sen överstrykningar sen orden ”KATASTROF”  och  ”LOJALITET?” skrivna över mina f.d minnesanteckningar. Vilken patetisk dåligt utförd match av de 11 startspelarna. Nåväl.
 
La Squadra:
 
              Marchetti
Basta, Mauricio,Hoedt,Radu
       Parolo, Onazi,Lulic(F.Anderson,45)
       Mauri(S-M-S,45),Keita, Matri(Djordjevic,73)

Första Halvlek:
Matchens första 5 minuter börjar svängit åt båda hållen, först ut är Higuain som tar en löpning bakom Hoedt och sånär tåar in bollen, men Marchetti räddar. Vid åttonde minuten är det Lazios tur då Basta spelar in bollen från högerkanten mot en omarkerad Keita som får för mycket fot under bollen och skjuter över.
Sen är Lazios tryck över. Efter åtta minuter av matchen.
Man ligger alldeles för lågt ner med backlinjen och lagdelarna är alldeles för långt ifrån varandra. Man kan tycka att ett kvickt och skickligt lag som Napoli så kan det vara läge att hålla ihop laget så gott det går för att minska ytorna för att satsa på kontringar. Men Lazio spelar precis tvärtom. Om man väl vinner bollen så ger man lika fort bort bollen lika fort till hemmalaget.
Detta är vad som händer vid kvällens första mål i den fjortonde matchminuten när ett tillbakaspel från Bastas högerkant hamnar hos en kvick Higuain som starkt trycker bort en till kvällen sjukt vilsen Hoedt för att senare avsluta i Marchettis högra hörn. 1-0.
 
Efter målet så har Lazio fortsatta problem med att bygga ett anfall från backlinjen och mittfältet. Man ger bort alldeles för mycket och visar inte mycket till vilja. Mauri och Lulic gör sina sämsta halvlekar någonsin i Laziotröjan. Napoli äger bollinnehavet och Lazio spelar likt ett oengagerat primavera-lag som får möta ett alldeles för bra motstånd.
I den 31:a matchminuten så kommer den talande statistiken 3-13 i misslyckade passningar…
 
I matchminut 35:a så springer en kvick Allan på ett inspel som kommer centralt framför Hoedt, som inte heller vinner denna man/man och 2-0 är ett faktum efter ett välriktat skott i Marchetti´s vänstra hörn. Ridå.
 
 
Andra Halvlek:
Pioli tar sitt förnuft till fånga och byter ut en otroligt blek Lulic samt Mauri mot F. Anderson och S-M-S. Hade 11 byten varit tillåtet så hade nog Pioli övervägt detta med facit i hand.
 
Första minuterna börjar med Lazio-anfall, kan vi vända detta? Hoppet gror en smula inombords, men det dör lika fort. En Napolispelare(Higuain?) tillåts löpa med boll alldeles för långt och avlossar ett hårt skott mot Marchetti som styr ut bollen mot en fristående Insigne som bara har Hoedt mellan sig och ett tomt mål. 3-0…
 
11minuter senare är det återigen dags igen för Higuain som snor  en dålig hemåtpassning av Laziomittfältet och sätter ett säkert 4-0.
 
I 73:e matchminuten så får Matri lämna för Djordjevic som är tillbaka efter skada. Tyvärr hjälper inte detta då Gabbiadini fulländar förnedringen med 5-0 då han sätter bollen  mål efter att ha vunnit en man/man-situation mot...Wesley Hoedt (Mauricio var också kass).
 
Summering.
Vad bör sägas efter en 5-0-förlust borta mot Napoli? Vi har ett mittbackspar som man bör ifrågasättas om de platsar på denna nivå. Även att Piolis taktik som är mer lämpad för ett mer förande spel kan ifrågasättas då man möter ett lag som Napoli på San Paolo. Men inställningen som samtliga spelare går ut på planen med är totalt oacceptabel. 1984 var senast vi förlorade med så stora siffror som 5-0, vilka efterdyningar denna förlust kommer att innebära för laget får vi se till veckan.
 
Betyg:
 
***                             -
 
**                               -
 
*                                             Vårt vackra bortaställ.

Tobias Sandström2015-09-21 07:39:02
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party