Lagbanner

Napoli - Lazio

En stundtals jämn match mot en historiskt dominant motståndare slutade i en tråkig förlust som kom med ett par frågetecken.

Spelarbetyg:

Strakosha 6.0: Har försvarat hans fotspel länge nu och precisionen igår motsäger allt jag har talat om på sistone. Passningarna var under all kritik och en taskig självmordspassning resulterade i att Acerbis personliga svit tog slut (han var väl bara några matcher från att överta Zanettis rekord?). Gör annars en bra match med flertalet fina räddningar som håller oss kvar i matchen.

Luiz Felipe 6.5: Extremt följsam tills hans kväll fick ett tidigt slut på grund av en skada. Lämnar planen i tårar och hoppas verkligen inte på att det är något allvarligt.

Acerbi 6.5: Är aldrig ur position och vinner många bollar. Gedigen prestation likt den av Luiz Felipe tills den där brytningen kom...

Radu 5.0: Spelar upp sig i andra och jag vill egentligen inte ge en femma till Radu. Har aldrig varit bra på att markera och det har Napoli nu dragit nytta av alldeles för många gånger nu. Milik prickar stolpen två gånger då Radu tappar honom i markeringen och är alldeles för långsam i vändningen till det första målet. Hoppas bara att detta inte talar för slutet av Radu för han var ganska hjälplös
igår.

Lulic 5.5: Ganska dåligt och uppgivet försvarsspel där han sätter minimal press vilket leder till många farliga inspel. Ett bra alternativ offensivt och är väl även det bästa alternativet till höger?

Parolo 5.0: Får inte mycket uträttat även om han som vanligt löper mest på plan. Får även vikariera som högerytter i andra halvlek vilket jag trodde kunde gynna i ett kvitterings- eller segermål då
Milinkovic-Savic hade det enkelt när han löpte in i boxen och fick en luftduell mot antingen Malcuit eller Mario Rui. Borde kanske ha löpt likt Callejon och varit mer av ett inläggsalternativ idag med andra ord.

Leiva 6.5: Grymt viktig och vinner många bollar efter ett par hårda tacklingar. Det går inte att göra något annat än att älska Brasilianaren.

Milinkovic-Savic 6.5: Är tillbaka i storform och många chanser skapas när han är den man söker i offensivt straffområde. Synd att han mer eller mindre tvingas bytas ut för då märkte man att Lazio inte riktigt kunde lyfta in bollen längre mot slutet.

Lukaku 5.5: Halvtaskig touch och stapplar fram utan någon vidare fart eller rytm vilket gör det enkelt för Malcuit. Gillar ändå att man kunde låsa kanten ganska så väl och han har en fin fysik som han använder sig av defensivt. Mycket lovande spelare enligt mig även om han lämnar mycket att önska offensivt.

Luis Alberto 5.5: Har inget enkelt jobb som Immobile och blir allt som oftast isolerad mot Napoli vilket leder till att han behöver visa sig längre ner i plan.

Immobile 6.5: Öppnar matchen fint för att senare försvinna ur matchbilden samtidigt som laget faller ännu längre ner i banan med ett betydligt mindre spelövertag. Kommer igång i andra halvlek och gör det återigen parallellt med laget då han avslutar många skapade anfall. Fick även in ett mål framför ett par Liverpoolscouter om jag har fattat det rätt nu.

Inhoppare:

Bastos 7.0: Kommer som sagt nog aldrig riktigt kunna lita på Bastos igen även om han nu har gjort det bra det senaste kvartalet. Avancerar fint och har alla element för att vara en fantastisk mittback. Förhoppningsvis kan han prestera på denna nivå säsongen ut så att man kan känna sig tryggare med tiden. Spelar säkert och jag kan väl ändå se att han försöker att undvika kontroverser.

Correa 6.5: Har en fin förmåga av att kunna plocka upp bollen trots punktmarkeringarna som begränsar andra som Luis Alberto och Immobile för att senare driva med den en bit med bollen vilket leder till att man öppnar upp det för spelare som Immobile. Viktigt att få in det i laget då både Luis Alberto och Immobile punktmarekades. Hans kamratskap med Immobile är inget man vill gå miste om.

Patric 6.0: Går väl inte riktigt att betygsätta även om man fortsatt kan se att hans begränsning är att han inte är någon som håller måttet på en hög nivå. Gör det han ska taktiskt och jag ber sällan om något mer än det. Kul att man ändå har en spelare som man vet vad man kommer att få utav.

Allenatore:

Inzaghi 4.5: Napoli har dragit nytta av att kunna måla genom lätt förutspått mönsteranfall där man försöker trycka in en genomskärare i närheten av Callejon när Radu inte står helt rätt i flertalet möten nu och det var det ingen skillnad på idag heller…

Han säljer aldrig heller laget även om han försöker trycka på i andra halvlek vilket är viktig mentalitetsförändring till skillnad från andra säsonger med Inzaghi. Enda jag är kritisk till är varför man inte har fortsatt med “träformationen” som jag tror hade kunnat skaka om Napoli rejält idag vilket det även verkade göra i andra halvlek när man spelade med en “3-4-3”.

Matchens höjdpunkt:

Miliks frispark 

Matchens snackis:

Varför används inte VAR när Acerbi står för en av säsongens brytningar? Jag blir nästan tårögd av att tänka att en lika fantastisk spelare som Acerbi ska straffas som han gör med den historian eller svit han har pådragit sig. Hört att Lulic borde ha varit utvisade istället och att det jämnade ut allt, men jag tycker att det är hjärtlöst oavsett...

Matchens spelare:

Milik: Har spåtts att han kommer ha ett fantastiskt 2019 och visade varför idag. Alla steg och skott börja se allt mer naturliga nu vilket tyder på en fin framtid. Är ramträffar ifrån ett hattrick.

Yosef Al Hassan2019-01-21 09:31:45
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party