Lagbanner
Ny skribent på Lazio-red

Ny skribent på Lazio-red

Presentation av Gabriel Topuz, ny skribent på Lazio-red. Mina ljusblå bröder, jag skriver i forumet under namnet Gabriele och varit läsare på Lazios SvenskaFans sida så länge jag kan minnas. Egentligen känner jag att en presentation om mig är obetydlig då vi Laziali går in i den viktigaste perioden på väldigt länge. Jag är nervös, halvt i extas, konfunderad, självsäker ena stunden och vemodig den andra. Och det är bara måndag.

Presentationen av mig skall ändå ske så att ni förstår att det rinner ljusblått blod i mina vener. Som många andra så har fotbollen har varit min passion sedan jag lärde mig gå. Uno X Due följdes flitigt och Thomas Nordahls matresor ligger kvar tydligt i minnet.

Som fotbollsspelare tillhörde jag Västra Frölunda IFs duktiga ungdomsorganisation där det bland annat blev Gothia Cup finaler och SM-finaler. Glömmer aldrig AIK spelaren Brwa Nouris avgörande halvvolley i 81:a minuten från 30 meter och vår intensiva press i slutminuterna som aldrig resulterade i någon kvittering. På deras tränarbänk satt en viss Mikael Stahre. Jag tillhör nu Assyriska Göteborg i Div. 2 men drabbats av mycket skador sedan min kropp fyllde 21 år. Idag är jag 27 år gammal, utbildad redovisningsekonom med extra poäng inom juridik för att kunna bli auktoriserad revisor.

1998 är året då Alen Boksic gjorde så här: https://www.youtube.com/watch?v=NZfiqhuSpUY&spfreload=10 (första målet som klippet visar). Nu var jag förlorad för alltid men inte enbart på grund av det vackra målet. Visst var det ett fantastiskt och sällsynt mål men snygga mål såg man titt som tätt, det var målvaktens applåder som jag aldrig sett tidigare. Lägg till de ljusblå färgerna och den coola loggan, primitiva men ack så påverkansfulla detaljer för en fotbollsgalen 10 åring, så skulle jag aldrig igen titta åt ett annat håll.

Boksic var visserligen den som presenterade mig för Lazio men det var Alessandro Nesta, den eleganta, den vackra, den riktiga prinsen av Rom, den egna produkten, som skulle bli den stora kärleken och aj, aj, aj vad ont det gjorde när han lämnade för ACM. 

Viktigt att påpeka är att jag alltid varit Lazio på Championship Manager och Football Manager, det är helt enkelt mycket roligare så. När det gäller FIFA och PES så har jag aldrig spelat med Juve, Milan och ett tredje lag som jag inte vill skriva namnet på, ett lag som läckte som såll mot Udinese igår och det är ofattbart att inte Udine gjorde minst ett mål till, men samtidigt hade vi tur mot Samp. Inter är våra bröder ibland och de är ändå okej, men domarinsatsen senast och min gunstling (ex gunstling) Hernanes volt skar hål i mitt ärrade Laziohjärta. 

Cupfinal, Juve, onsdag 20.45. Derby, måndag 18.00; Om andraplatsen, om CL, att gå förbi de där från andra sidan efter att de legat före med så många poäng ser jag som en scudetto. Och Napoli i sista omgången, i Neapel. FATTAR NI ELLER?

Gabriel Topuzgabrieltpz@gmail.com2015-05-18 14:07:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party