Parma - Lazio
0 - 2

Parma Lazio 0-2

Lazio vinner 2-0 mot Parma tack vare mål av Luis Alberto och Caicedo.

Lazio har historiskt inte haft det svårt mot Parma borta på Tardini. På förhand var dock matchen allt förutom enkel. Parma kom från 4 raka förluster, och Lazio hade inte vunnit två raka sedan början på november (då man vann mot Bologna och Torino). Parma hade dessutom precis bytt tränare.

Matchen
Parma hade många spelare på skadelistan, de kunde dock ställa upp med Gervinho som var oklar till start fram till slutet på veckan. I Lazio tog Reina Strakoshas plats efter att Lazios yngre mlvakt skadat sig efter matchen mot Fiorentina i onsdags. Ciro Immobile och Caicedo startade på topp.

Lazio dominerade i princip båda halvlekerna, och skapade första gången på länge väldigt många chanser. Sepe i Parmas mål och lite oflyt gjorde dock att resultatet 0-0 stod sig till halvtid. I andra halvleken kunde dock Luis Alberto ge Lazio ledningen, och därefter kunde Caicedo göra 2-0 efter ett fint passningsspel av Immobile och Milinkovic. Parma hade ett par chanser i första halvleken, varav en fin nick av Cornelius som Reina gjorde en mycket fin parad på. Lazio lyckades kontrollera matchen och slutminuterna utan att släppa in något mål som gör slutminuterna onödigt spännande.