Lagbanner
PioLazio

PioLazio

La Gazzetta dello Sport har skrivit om Lazios framgångsrecept under tränare Stefano Pioli.

Stefano Pioli var ingen självklar kandidat när han i somras tog över tränarrollen i Lazio efter veteranen Edy Reja, som för övrigt enligt uppgift rådde Lotito att plocka in just Pioli. Men så här halvvägs in i säsongen har han och laget övertygat de flesta laziali och övriga calcioälskare att de har något på gång.

GdS har nu sammanställt vad de tycker har varit tre anledningar till Piolis och Lazios succé:

Spelstilen
Lazio spelar tillsammans med serieledarna Juventus just nu kanske seriens bästa fotboll. Biancocelseti spelar en snabb och aggressiv fotboll, som består i ett högt presspel och försvar som en enhet mot motståndarnas anfall. Lazio toppar även statistiken över brytningar tillaammans med den erkända snabbheten hos yttrar som Candreva, Anderson och Keita. Flera spelare har bidragit till målskörden och efter 20 omgångar ligger Lazio på 36 mål som bara överträffas av Juventus (44).

En enad grupp
Just nu består Lazio av en samling engagerade och enade spelare som tillsammans vill infria Lazios förhoppningar om framgång. Anledningen till det stavas nog just värvningen av tränare Stefano Pioli som har vänt moralen och trenden från förra säsongen som slutade i moll efter att ha missat Europaspel. Pioli har svetsat samman gruppen och har även fått mer styr på lagets försvarsspel utan att tumma på offensiven, vilket ofta var fallet under Reja. Det finns ett annat mod i dagens Lazio.

Pånyttfödda spelare
Pioli har även lyckats få ut det bästa ur sina spelare och framförallt spelare som har famlat och som såg ut att ha gjort sitt. Felipe Anderson har stått för ett uppseendeväckande genombrott och har visat upp en enastående potential inför framtiden med flera avgörande mål och passningar. Brasilianaren var inför säsongen omgärdad var rykten om att han skulle skickas tillbaka till Brasilien eller till Serie B på lån. Nu har han varit en av Lazios viktigaste spelare.

Utöver det har Candreva till synes återfått motivationen och spelar nu mer som en lagspelare. Lagkaptenen Stefano Mauri har gått en ny vår till mötes och har återigen briljerat med sin spelintelligens. Marchetti har visat upp att han är tillbaka för att stanna i Lazios mål efter en jobbig period med depression. Parolo har äntligen visat upp en kontinutet i sitt spel och Lucas Biglia har utgjort navet för Lazio, där han har kunnat diktera både spel och matcher.

***
Det återstår förvisso en stor del av säsongen, men det vi hittills har fått se av Lazio är spännande. Det går även att fråga sig vad Pioli kan tänkas få ut av laget när exempelvis den skadade trion Lulic, Gentiletti och Djordjevic kommer tillbaka.


Källa: LazioLand
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-01-31 14:44:49
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party