2021-04-07 01:00

Columbus - Tampa Bay
4 - 2

Recensione: Torino - Lazio

Det visade sig att det var ett lag fullt med självförtroende som reste för en bortamatch i cupen mot Torino. Framåtandan satt kvar sedan derbyt, trots tappet mot Roma.

Lazio kom till start med ett aningen reservbetonat lag, men alltjämt ett starkt lag. Berisha fick chansen från start mellan stolparna samtidigt som nästan hela laget bestod av spelare som numera inte är givna startspelare.

För er som kanske minns förra säsongen så var det just bortamatchen mot Torino som blev den största käppen i hjulet under fjolårssäsongens vår, när Edy Reja hade fått det sjunkande skeppet på rätt sida. Men nog om det och nu till matchen.

Det var ett Lazio som startade stark och redan i den 13:e minuten fick keita nätet att rassla bakom Daniele Padelli i torino målet, 0-1 var ett faktum. Trots att Lazio startade klart starkast så var det en aning trevande första halvlek men i den 29:e matchminuten så kunde den evige boxspelar kungen, Miroslav Klose, sätta dit 0-2 genom att hålla sig framme och "glida" in bollen i mål efter att Cataldi spelat in den i boxen.

Inför den andra halvleken så valde Giampiero Ventura, huvudtränare i Torino, att genomföra ett offensivt byte, ut gick Amauri som blivit varnad i den 42a minuten och inte kom istället Maxi Lopez. Man kan sedan diskutera om det var ett resultat av detta byte men endast tre minuter senare så fick Torino kontakt genom ett "misstänkt" offside mål av Josef Martinez. Efter de repriser som jag sett så är det en hårfin offside men det var något som missades, Italien är ju som alltid bortskämda med felfria dommarinsatser. Men så i den 56:e minuten så blev det rättvisa tillslut, dock ingen svår situation, men allt som allt så fick Lazio straff. Detta efter att Daniele Padelli fält en frispelad Parolo, Padelli fick syna det röda kortet och samtidigt blev Luca Castellazzi inbytt mot Cristian Molinaro. Castellazzi gick åt rätt håll men Ledesmas straff gick över honom och där skrevs slutresulatet till 1-3.

Efter detta så genomförde Stefano Pioli två defensiva byten i form av Pererinha och Basta som gick in för Cataldi och Konko. I den 89:e minuten så byttes Mamadou Tounkara in, med allt för kort tid att egentligen påverka matchen men ändå roligt att en spelare född 1996 får chansen att komma in.

Denna vinst innebär att Lazio alltså är vidare och i kvartsfinalen väntar AC Milan som motståndare den 27:e Januari, matchen spelas på San Siro.

Matchen i helhet var Lazios och spelarna som fick chansen idag visade ett riktigt bra driv på planen. Klose som tidigare "klagat" på den lilla speltid han har fått denna säsongen fick idag spela hela matchen.

Noterbart för oss svenskar är att tidigare Malmö ff spelaren Pontus Jansson startade matchen men blev sedemera utbytt i den 61:a minuten mot en annan svensk, Alexander Farnerud.