Lagbanner
7/5 Regeringsprotester, Champions League och Scudetto

7/5 Regeringsprotester, Champions League och Scudetto

Sedan senast spelade matchen mellan Sassuolo och Brescia den 9 mars har Serie A stått still och vi fans har bara kunnat se på medan världsläget försämrats. Samtidigt har Lotito framstått alltmer arg för varje dag. Kommer Lazio få en chans att ta sin första Scudetto på 20 år eller får vi endast [sic] nöja oss med en plats i Champions League? Det är i alla fall tydligt vad Lazio tycker.

Senaste dagarna har både Lotito och Parolo gått ut och förkastat den italienska regeringens regler om att fotbollslag inte tillåts träna på träningsanläggningar, till skillnad från utövare inom individuell idrott. 

”Detta regeringsdekret är ologiskt. Någon som tävlar i en individuell idrott kan träna på en anläggning. En spelare i en lagsport kan inte träna alls.”, säger Lotito.

Silivio Proto har till och med gått så långt att han sagt att han kommer att sluta om Serie A inte återupptas. Detta på grund av förlorad styrka, som är svår att återuppbygga till en tillräcklig nivå för en 37-åring. Detta skulle innebära att andraplatsen efter Strakosha står tom utan någon värdig ersättare i sikte.

Individuell träning kommer visserligen återigen vara tillåten från och med 4 maj och gruppträning 19 maj, men vad händer egentligen med säsongen? Förhoppningen var tidigare att den skulle återupptas i slutet av maj och avslutas i början av augusti, men idag gick italiens idrottsminister Vicenzo Spadafora ut och meddelade att detta verkar alltmer osannolikt, trots att lagen själva vill avsluta den. I veckan meddelade som bekant Frankrike att Ligue 1 ställs in.

Men vilka möjligheter finns? Olika alternativ har diskuterats. 

Det juventus-covid-19/">första är säsongen inte spelas klart, men att låta kvarstående matchers resultat baseras på deras första möte, tidigare under säsongen.  Om detta inträffar skulle Juventus få ytterligare 29 poäng (9 segrar, 2 oavgjorda, 1 förlust), Lazio 36 poäng (12 segrar) och Inter 30 poäng (9 segrar, 3 oavgjorda). Lazio skulle då vinna med 98 poäng, Juventus sluta på andra plats med 92 poäng och Inter på tredje plats med 84 poäng.

Det andra alternativet är att spela en finalmatch mellan Juventus och Lazio.


Det tredje är just att återuppta säsongen i slutet av maj eller början av juni.

Det fjärde  alternativet är att säsongen avslutas utan en korad vinnare, utan en guldstrid mellan Lazio och Juventus. Lagen som innehar topp fyra kommer att gå till Champions League.

Om ligan inte återupptas kan vi i alla fall glädja oss åt att vi nästa säsong, när den nu återupptas, kommer att spela i Champions League 

Hur vill ni att säsongen ska sluta? Diskutera gärna i kommentarsfältet!

 

Michael Norberg Tot2020-04-29 16:27:00

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party