Lagbanner
2019-12-12 18:55

Rennes - Lazio
2 - 0

Rennes Lazio 2-0: bye bye Europa League

Rennes Lazio 2-0: bye bye Europa League

Lazio förlorar sista matchen i gruppspelet med 2-0 mot Rennes. Det betyder att Lazio är ute ur Europa League redan nu.

Inför kvällens match var Lazio piskade att vinna samtidigt som Celtic behövde vinna mot Cluj för att biancocelesti skulle gå vidare i gruppen. Så blev inte fallet, då Lazio förlorade och Cluj till och med vann mot Celtic. Lazio slutar trea i gruppen och är nu utslagen ur Europa League.

Det finns egentligen inte så mycket att säga om själva matchen. Lazio roterade mycket, hade 0 skott på mål och spelarna hade nog ingen större motivation. En vinst hade som sagt inte ens hjälpt då Celtic förlorade mot Cluj.

Rennes Lazio 2-0
Rennes (4-4-2): Salin; Boey, Gnagnon, Nyamsi, Doumbia; Da Cunha (77:e Del Castillo), Grenier, Siliki (74:e Camavinga), Tait; Gboho, Siebatcheu (70:e Niang). Tränare: Stephan
Lazio (3-5-2): Proto; Bastos, Vavro (74:e Falbo), Acerbi; Lazzari, Parolo, Cataldi, Alberto (59:e Berisha), Jony; Immobile (69:e Adekanye), Caicedo. Tränare: Inzaghi

Domare: Jovanovic
Mål: 31:a samt 87:e Gnagnon
Varningar: Nyamsi, Salin; Alberto.

Trots att man såklart alltid vill Lazios bästa i alla sammanhang smakar inte denna förlust så surt trots allt. Lazio har gått som tåget i Serie A och kvällens förlust innebär att Inzaghi och truppen kan lägga all fokus på ligan framöver och kanske äntligen nå den plats i Champions League som man längtat till i över tio år. Bättre förutsättningar får man knappast, i alla fall på pappret. Napoli spelar Champions League och ligger 12 poäng efter i Serie A, Atalanta har också tagit sig vidare i Champions League och kommer att ha minst två matcher att spela, Roma kommer förmodligen ta sig vidare i Europa League några omgångar, liksom Inter. Tolka inte mig fel nu, är absolut inte glad över att Lazio redan är ute ur Europa League, men ser man tillbaka till åren som gått har man lyckats nå kvartsfinal i Europa League som bäst, och har varit mycket nära två gånger att nå Champions Leegue. Med tanke på det så tycker jag därför att det är värt att "offra" en Europa League resa för att på riktigt försöka utmana om en plats i Champions League.

Lazio reser till Sardinien för att spela mot Cagliari på måndag kväll, sedan åker man efter nyår till Brescia. Efter det spelar Lazio fem raka matcher på Olimpico (inkl. derby). Ett toppen tillfälle att fortsätta ta hem poäng i jakten på toppen. 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2019-12-12 21:46:53
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party