Lagbanner
2021-05-15 20:45

Roma - Lazio
2 - 0

Roma Lazio 2-0

Roma Lazio 2-0

Lazio förlorade Derby della Capitale igår mot ett av de senaste tio åren sämsta Roma. Att det inte blir någon Champions League fotboll nästa säsong är nu ett faktum.

Kort om matchen
Det var ett konstigt derby. Ingen publik, trötta lag och egentligen inget att spela för. Roma gav ju upp hoppet om en Champions League plats för länge sedan, och ser ut att endast vänta ut säsongens slut för att börja om på nytt med Mourinho. Lazio hade fortfarande en liten chans att nå en plats i tabellen som kunde garantera en Champions League plats men efter instatserna mot Fiorentina och Parma verkade det vara uppenbart att laget "inte trott på chansen".

Det resulterade i en match som inte bjöd på mycket drama, där målchanserna lös med sin frånvaro.

Lazio började kanske matchen bättre än Roma, som valde att ligga lågt och vänta på Lazio. Luis Alberto hade en bra chans att ge Lazio ledningen med Fuzato i Romas mål gjorde en bra räddning. Mot slutet av första havlleken gjorde Mkhitaryan 1-0 för Roma efter ett inspel av Dzeko som lite för enkelt tog sig förbi Acerbi. 

Lazios andra halvlek var i princip lika dålig som den andra halvleken i de senaste 2 matcherna, nämligen mot Fiorentina och Parma. Med tolv minuter kvar av matchen kunde Pedro uttöka Romas ledning till 2-0, vilket också var slutresultatet.

Tankar
Lazio kommer inte att spela Champions League fotboll nästa år. Vi är helt enkelt inte bättre än så. Det kan handla om otur eller tillfälligheter i en handfull matcher, men tabellen talar sitt tydliga språk. Nu hoppas jag laget avslutar med flaggan i topp, och framförallt gör allt för att kunna vinna mot Torino i veckan. Det skulle kännas skönt efter allt som varit mellan Lazio och Torino under våren.

Sedan är det egentligen dags att blicka mot nästa säsong. En avgörande mercato väntar i sommar. Agerar man inte rätt riskerar man att de andra konkurrenter tar ännu ett kliv ifrån Lazio. En absolut prioritet är att göra sig av med överflödiga spelare, som Vavro, Durmisi och Lukaku. Utöver det har Lazio flera äldre spelare vars kontrakt löper ut i sommar. Då tänker jag på Lulic, Radu och Parolo. Nästa år löper även Leivas kontrakt ut. Lulic är 35 år gammal, Parolo 36 år gammal, Radu 34 år gammal. Leiva är 34 år gammal. 

Nästa match för Lazio är hemma mot Torino, sedan borta mot Sassuolo

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-05-16 22:22:58
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party