Lagbanner

-
-

Rosenborg-Lazio 0-2

Rosenborg-Lazio 0-2

Lazio bortaslog Rosenborg utan större bekymmer.

Det här var matchen som egentligen inte betydde något. Matchen innan derbyt på söndag. Lazio reste till Trondheim för att spela av en match i Europa League mot Rosenborg.

Det blev en stor ”turn over” för Pioli inför stundande derby med hela nio förändringar från matchen och kollapsen mot Milan i söndags. Lotito var ute och svingade efter debaclet mot Milan och krävde uppryckning från spelarna. Frågan var bara hur Lazios junis-mittfält med Cataldi, Onazi och Morrison skulle klara sig en kall kväll i Norge? Ravel Morrison fick som sagt sin efterlängtade debut från start i Lazio och nog var den intressant.

Rosenborg å sin sida var i stort sett piskade att skaffa poäng i jakt om vidare kvalificering i gruppen och mönstrade en mycket offensiv elva med bland annat Selnaes som uppges ha haft observatörer från Manchester United på plats.

Lazio hade en trevande start och lät Rosenborg anfalla för att sedan kontra. Lazio var oerhört nära att ta ledningen efter bara några minuter när Candreva frispelade Kishna, men holländaren fick avslutet rakt på Rosenborgs målvakt Hansen. Kishna fick dock revanschera några minuter senare när hans hörna nådde Djordjevics skalle och mål.

Rosenborgs hemmasupportrar tystanade inte för det och ropade högt när Gentiletti klättrade högt i en nickduell mot Söderlund. De fick dock se Lazio göra ännu ett mål när Onazi bröt bollen på mitten och just när man trodde att han skulle schabbla bort fick han fram en passning till Djordjevic på nytt.

Detta var även startskottet på en chanskavalkad för Lazio. Lazio kunde mycket väl ha fått en straff när Radu gick ner. Hoedt fick ett mål bortdömt efter en snäv offside på Gentiletti. Onazi spelade sedan Candreva fri i mitten med en underbar passning, men Candreva lyckades få avslutet rakt på målvakten. Det vill sig inte för Antonio för tillfället. Är det läge att spela Kishna och Anderson mot Roma?

”Bara” 2-0 för Lazio och Rosenborg kom i övertidsminuterna nära en reducering när Mikkelsen tvingade Berisha till en parad. Lazio var dock i stor kontroll av matchen och försvaret klarade bra av Rosenborgs omställningar och inspel.

I halvtid byttes Candreva ut mot Keita. Andra halvlek hade knappt börjat när Kishna hittade Djordjevic vid den bortre stolpen, men serben fick inte ordning på sitt volleyförsök. Keita hade omgående en slalomtur innan skottet styrdes tiil hörna.
 
Rosenborg hotade främst med inlägg och fasta situationer utan att det brann till riktigt. Med nära tio minuter kvar brann det dock till fullständigt för Keita som knuffade till Helland och fick mycket riktigt ett direkt rött kort. Nu väntar nog en lång avstängning. Lazio nere på tio man och onödigt nervöst efter att Lazio hade kontrollerat stora delar av matchen.  

Men Rosenborg lyckades dessbättre inte forcera in någon reducering och Lazio leder nu gruppen på tio poäng framför Saint-Etienne som slog Dnipro. Nu fokuserar vi på söndag. Avanti!  

Tre Stelle

La prima stella: Ogenyi Onazi. Japp. Den ifrågasatte nigerianen slet, bröt och passade mycket bra. En naturkraft på mittfältet.

La seconda stella: Ricardo Kishna. Stod för flera bra aktioner och lyftningar. Oflyt att han inte fick näta också.

La terza stella: Filip Djordjevic. ”Kobran” högg två gånger och kunde mycket väl ha bitit en gång till.

ROSENBORG (4-3-3) -  Hansen; Svensson, Reginiussen, Eyjolfsson, Skjelvik; Jensen, Selnaes, Midtsjo; Helland, Soderlund, Mikkelsen.

LAZIO (4-2-3-1) - Berisha; Konko, Gentiletti, Hoedt, Radu; Onazi, Cataldi; Candreva, Morrison, Kishna; Djordjevic.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-11-05 23:09:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party