Lagbanner
Så här långt, allting ...?

Så här långt, allting ...?

Första halvan av säsongen har gått och vi tar en titt på hur det har sett ut. Vad har höstens resultat för betydelse för hur det kommer att sluta? Vad har det fått kosta?

La Lazio fick tyvärr se sig omsprungna i kampen om de åtråvärda tredjeplatsen i helgen. Sett till Lazios resultat och inledning är det dock aningen förvånande och glädjande att vi alltjämnt är med där uppe. Vi har ju trots allt bara spelat in en mindre poäng än Roma efter den tröga starten. Målfabrikationen har det inte varit något fel på, men vi behöver nog få ett dussin mål till av duon Klose/Djordjevic om vi ska kunna drömma på riktigt.

Viktig detalj under hösten har dock varit att många av de förmodade topplagen har varit ganska ojämna och detta har gett ett visst utrymme att trots skrala resultat fortfarande vara med i racet om Europa. Under hösten har det också utkristalliserat sig ett ganska ovant gäng under toppen där Milano-lagen har halkat efter något, men det återstår ju en del av säsongen.

Under säsongen finns ju de så omtalade sexpoängsmatcherna mot de direkta rivalerna om Europa-spel. Samtidigt finns det matcher som ska vara trepoängare om man vill hålla ångan uppe. Om man tittar på Lazios resultat mot den nuvarande topp- respektive bottendelen av tabellen lyder raden:

Lazio mot toppen

Milan 3-1 Lazio
Genoa 1-0 Lazio
Palermo 0-4 Lazio
Fiorentina 0-2 Lazio
Lazio 0-3 Juventus
Inter 2-2 Lazio
Lazio 3-0 Sampdoria
Roma 2-2 Lazio
Lazio 0-1 Napoli

Totalt: 3 vinster, 2 oavgjorda och 4 förluster. 14-12 i målskillnad.

Lazio mot botten

Lazio 3-0 Cesena
Lazio 0-1 Udinese
Lazio 3-2 Sassuolo
Lazio 2-1 Torino
Hellas Verona 1-1 Lazio
Lazio 4-2 Cagliari
Lazio 3-0 Atalanta
Empoli 2-1 Lazio
Chievo Verona 0-0 Lazio
Parma 1-2 Lazio

Totalt: 6 segrar, 2 oavgjorda och 2 förluster. 19-10 i målskillnad.

***

Det som går att utläsa här är att Lazio inte direkt har haft lyckan med sig I matcherna mot toppkonkurrenterna. Där är en uppryckning nödvändig för att det I slutändan ska bli en Europa-plats. Lazio har ju dessvärre några onödiga poängförluster under hösten i matcherna mot Inter, Roma och Genoa där man förtjänade mer. Men det ska i ärlighetens namn också vägas mot vinsterna mot Palermo och Fiorentina där det också hade kunnat ha slutat annorlunda. Hoppingivande är dock att att Lazio under våren har flera av dessa möten hemma på Olimpico.

På den andra sidan av tabellen har Lazio några plumpar i matcherna mot Udinese, Empoli och de båda lagen från Verona. Det ska inte heller vara omöjligt med bättre resultat i de matcherna under våren. I övrigt är det helt godkända resultat. Men det kan bli några tuffa matcher sett till att flera av lagen kan vara indragna i en bottenstrid.   

***

En annan apsekt av poängskörden presenterades nyligen av Calcio & Finanza där man försökte visa på vad klubbarna fått betala för varje inspelad poäng avseende spelarlöner och amorteringar av spelarkontrakt. Lazio placerade sig väl med kostnader på totalt ca 31 miljoner euro och därmed drygt 1 miljon euro för varje inspelad poäng. Sampdoria var bäst i klassen efter sin succéhöst med hälften i kostnad följt av Genoa (0,645) och Fiorentina (0,977) och därefter Lazio. Roma (ca 1,6), Juventus (ca 1,6) , Napoli (ca 1,7). Milano-lagen ligger dock på över 2 miljoner euro/poäng.

Länk till artikeln: http://www.calcioefinanza.it/2015/01/21/serie-a-monte-ingaggi-ammortamenti-punti-classifica-girone-andata-2014-2015/
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-01-21 22:25:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party