-

Saint Etienne- SS Lazio 1-1
Saint Etienne- fansen visade kärlek genom en "Gabriele vive"-banderoll.

Det blev till slut ett oavgjort resultat mellan gruppens två finalister som får avsluta Lazios fina EL- gruppspel, innan slutspel vankas.

Matchen var på förhand en ointressant historia ur en sportsligt synpunkt, då de båda lagen var klara redan innan sista omgången. Men då ryktena kring Piolis framtida existens i klubben samt möjliga ersättare har florerat om vart annat i den Italienska pressen den senaste veckan så kändes det som att det fanns lite extra substans i kvällens match.

Då den senaste tidens laguppställningar och formationer har varierat på ett sätt som näst intill kan kallas desperat, så bjöd även denna match på sina överraskningar i laguppställningen.
En 4-4-2 uppställning och med Primavera-lagets Christopher Oikonomidis på vänsterkanten från start var de två stora överraskningarna. Den sistnämnda kan vara stolt över debuten då han visade att han nu är redo att göra anspråk på en plats i truppen. Mer om detta sen.

Värt att nämna om matchinramningen var hemmasupportranas fina gest mot Curva Nord då man innan match vecklar ut en banderoll med texten ”Gabriele Vive”. Man vecklade även ut en banderoll under matchens gång där man återigen flörtade med C.N. genom budskapet "Le curve non si dividono!!" ( Curvorna ska inte delas!).

La Squadra:

(4-4-2): 99. Berisha; 8. Basta, 33. Mauricio, 2. Hoedt, 29. Konko; 10. Felipe Anderson, 32. Cataldi, 16. Parolo, 70. Oikonomidis(82) (Candreva); 17. Matri (73)(Morrison), 9. Djordjevic.
Bänk: 55. Guerrieri, 18. Gentiletti, 20. Biglia, 96. Murgia, 11. Klose

La primo Tempo.

Båda lagen öppnar matchen försiktigt där man primärt försöker att hitta sitt egna spel samtidigt då man försöker få en känsla över motståndarna.
Hemmalaget öppnar matchen med en högt stående backlinje vilket leder till att Lazio försöker få många långbollar bakom ytterbackarnas djup. Matri och Djordjevic löper djupledsboll vartannat samtidigt som man är ovanligt duktig på att fylla på med folk, dock saknas inledningsvis den sista avgörande skärpan för att få fram ett farligt avslut. Även försvaret med mittlåset Hoetd/Mauricio spelar hyffsat, vilket inte leder till några större farligheter för hemmalaget. Det dröjer ända till mitten på första halvlek som Saint Etienne får till ett farligt avslut, men Berisha är med och avstyr farligheten.
Båda ytterbackarna Basta/Konko hjälper till att bygga anfallen när de varierar att slå långa bollar på ytorna med långa offensiva löpningar. Då vi får med oss en ytterback offensivt så är öppnas alternativa passningsvägar upp vilket leder till många potentiella målchanser under första halvlek. Felipe Anderson får i 30:e minuten läge att passa en fri Matrì men väljer att avsluta själv istället, tyvärr utan utdelning.

Istället är det Hoedt som håller på att bidra med kvällens första mål när han tappar boll som siste man till en fri Saint Etienne-spelare men Berisha är långt ute och kan störa friläget, dock gör anfallaren en farlig lyftning över Berisha men Hoetd reparerar sitt misstag genom att nicka bort bollen just innan mållinjen.

En väl genomförd halvlek av Lazio där man kan urskilja Lazio som det lag som är snäppet närmare trepoängaren än Saint Etienne.

Halvtid.

Andra halvlek så växer Oikonomidis i rollen som yttermittfältare. Han blir mer och mer delaktig i anfallen och i den 50:e minuten visar prov på skicklighet när han utmanar försvararen utanför straffområdet, gör en tempoväxling och spelar in snyggt till Matrì som borde förvaltat chansen med ett mål, men misslyckats att peta in den i öppet mål.
Matrì får däremot revansch i anfallet efter när Konko skär in mot straffområdet och får över bollen till Allesandro Matri som skjuter via egen retur in bollen i mål. 0-1 Lazio!

Lazio fortsätter att lägga bollar på ytorna samtidigt som vi missar att punktera matchen med ett 0-2mål. Såpa Morrison fortsätter när han byter med Matri i den 73:e minuten. Han missar inledningsvis ett bra läge och blir osynlig efter detta.

Istället för att utöka ledningen så tappar F. Anderson bollen vid ett uppspel och Lazio i och med detta även ledningen då Eysseric i St. Etienne kan lägga in bollen i en felplacerad Berishas högra hörn. 1-1.
Berisha gör annars en mycket stabil insats i målet och bidrar till att vi defensivt gör en (i Lazios mått mätt) helt okej match!

1-1 blir slutresultatet i en faktiskt ganska trevlig match. Vi gör en offensivt hyfsad match där vi presterar bäst i positionerna i uppspelen medan våra avslut lämnar mer att önska..
Men trots förutsättningarna så blev kvällens tillställning en ganska trevlig match där vi kan konstatera att Pioli fortfarande lever på hoppet om att fortsätta.

Tre Stelle:

***
Berisha- Står för en stabil insats trots felplaceringen vid 1-1målet. Han har flera kvalificerade räddningar och bidrar till ett lugn bakåt.

**
Konko- Är med bra framåt likt ytterback-kollegan Basta. Han kommer ofta med bra fart i sina offensiva räder vilket öppnar upp för andra vilket inte minst bidrog till Matris 0-1mål.

*
Alessandro Matri- Även om han inte alltid lyckas med sina löpningar och skott så visar han vilja och tar duellerna. Distinkt vid 0-1målet.