Hällåsen IP, 2021-02-23 19:00

Broberg - Motala
6 - 3

Sampdoria Lazio 0 -1: tre livsviktiga poäng!

Lazio vann 1-0 mot Sampdoria i Genova efter ett mål av Gentiletti i andra halvleken.

Primo Tempo
Sampdoria startar matchen bättre, kommer innan på bollen och pressar högt. Biglias frånvaro märks tydligt då Ledesma lämnar spelbyggandet åt antingen Parolo eller Lulic eller till och med backlinjen.  Lazio lyckas som sagt inte föra spelet och är tvungna att spela på kanterna, där Anderson och Candreva slår farliga inlägg i mitten som tyvärr inte förvandlas till mål. Första riktiga chansen är för Lazio i den 30:e minuten. Mittfältet vinner en boll och Candreva passar Anderson på kanten. Brasilianaren slår ett hårt inlägg i mitten som Lulic inte lyckas peta in i mål och som sedan styrs undan på linjen av Romagnoli. Sampdoria har sedan två riktigt farliga chanser att näta. I den 32:a minuten lyckas Soriano ta sig in i straffområdet och skjuta mot Berishas mål. Diagonalen hamnar bara någon decimeter höger om Berishas andra stolpe. Med bara 2 minuter kvar att spela av andra halvlek har Sampdoria ett till guldläge att göra 1-0. De Silvestri lyckas ta sig förbi Lulic på kanten och slår en passning till Obiang som fri mot Berisha skjuter högt. 0-0 alltså i första halvlek, med Sampdoria som kanske hade förtjänat att leda matchen.

Secondo Tempo
Redan efter 2 minuter är Sampdoria återigen nära att ta ledningen. Eto'o undviker offsiden och fri mot Berisha skjuter utanför. Ett sånt läge brukar Eto'o inte missa ofta. Som det ofta brukar hända i fotboll, så tar istället Lazio ledningen efter 54 minuter tack vare Gentiletti, som startade idag efter att han varit skadad i flera månader. Målet kommer från en hörna av Ledesma som Gentiletti lyckas med foten/klacken/knäet styra in i mål. Efter Lazios mål försvinner Sampdoria totalt ur matchblden, som nu domineras totalt av Lazio. I den 69:e minuten är Candreva nära att göra 2-0 med en snygg träff på volley som är bara några centimeter från krysset. Efter det väljer Pioli all sätta in Djordjevic istället för Klose. Efter knappt 5 minuter får Lazio en till chans med Candreva som får bollen av Berisha och tar sig ända fram till Sampdorias straffområdet och passar i ljupled till Lulic som lägger in en boll snätt bakåt till Djordjevic vars avslut träffar en försvarare på linjen och går till hörna. I den 76:e minuten väljer Pioli att göra sitt andra byten i matchen då De Vrij tar Gentilettis plats. Sista kvarten händer det inte så mycket.
och när Mazzoleni blåser av matchen star det 0-1 på skärmen.

Interviste

Pioli uttalade sig direkt efter matchen. En journalist lade märke till att ingen spelare i Lazio fick idag gult kort. "Jag tänkte inte på det innan matchen. När jag tidigare i veckan så att de kommande tre matcher är lika viktiga som derbyt då menade jag det."  Till RaiSport så han, bland annat: "Vi visste att det inte skulle bli lätt för oss idag. Men vi har visat att vi vill och vi har vunnit. Vi visste att det skulle bli svårt i Genova, men vinsten är förtjänat och ät hur viktig som helst. Nu har vi finalen i Coppa Italia, killarna vill verkligen vinna matchen."

Gentiletti uttalade sig till LazioStyleChannel efter matchen; "Jag kände mig redo att spela igen. Att göra mål på samma plan där jag skadade mig är en obeskrivlig känsla. Pioli bytte ut mig för att jag började få kramp i benet. Konstigt att Lazio förtfarande inte hade gjort mål med en försvarare!  Från och med imorgon ska vi börja tänka på finalen i Coppa Italia. Vi vill vinna den!

Mihajlovic efter matchen "Efter målet lyckades vi inte reagera. Jag valde att sätta in två anfallare till men det hjälpte tyvärr inte. När man spelar mot Lazio har man inte råd att inte sätta de målchanser man skapar. Vi är ledsna över att inte ha tagit hem nåt poäng, nästkommande matcher kommer inte att vara lätta heller. "