Lagbanner
2019-08-25 20:45

Sampdoria - Lazio
0 - 3

Sampdoria - Lazio 0-3: Se upp!
Äntligen i målprotokollet, håll i er!

Sampdoria - Lazio 0-3: Se upp!

Premiärhelgen, denna fantastiska premiärhelg med Lazioögon sett lider mot sitt slut. Klockan tickar sakta mot måndag och när vi ska summera den här matchen så kanske ett ord som styrkebesked symboliserar känslan när det gäller Lazio och insatsen ikväll.

Emil Audero hette Sampdorias överlägset bästa spelare ikväll, han är målvakt och har precis släppt in 3 mål. Det är också ett sätt att beskriva hur pass överlägsna Lazio var. Andero stod för den ena fantomräddningen efter den andra när Lazio skapade chanser som på ett löpande band.

Lazio kom in i matchen fyllda med självförtroende, faktiskt såg man ut som ett helt nytt lag, trots att enda skillnaden från fjolåret var att Manuel Lazzari tog plats i laget ute till höger - en plats som många ansett vara lagets akilleshäl under 2 säsonger. När det gäller just Lazzari så gjorde han ingen Laziale besviken, det känns faktiskt som att han på 1 timme ikväll, med en brutet ben i armen uträttade mer än Marusic och Patric gjort under sina karriärer i Lazio.

Jag skulle kunna skriva här att Sergej Milinkovic-Savic såg ut att vara tillbaka till den form han hade innan VM 2018 drog igång, eller att det är förbaskat skönt att Ciro Immobile hittade målet igen, eller att Joaquin Correa har kvar flytet i steget och fantasin från försäsongen och att jag känner mig trygg i att dom där 15 målen jag beställde för någon vecka sen kommer infrias. Eller varför inte att Luis Alberto spelade som en demon? Kanske att anfallsspelet och löpningarna var fantasifullt och alldeles enastående. Men nej, jag måste beröra någonting annat.

Nämligen försvarsspelet som laget visade upp. Tillskillnad mot vad många trodde på förhand, inklusive undertecknad, så fick Luiz Felipe kliva in i backlinjen istället för nyförvärvet Denis Vavro. Tillsammans med Acerbi och Radu så motade dom bort allt Sampdoria hade att komma med.
   Är man Laziale och varit det ett tag så vet man att hjärnsläpp och rena hönsgårdar brukar uppstå relativt ofta i dom bakre regionerna, men inte ikväll. Det var så uppfriskande och skönt att se dessa tre herrar spela med en pondus och ett lugn som brukar vara signifikativt med ett topplag.
   Francesco Acerbi var den chefen vi alla vet att han är, Luiz Felipe spelade elegant, var snabb i fötterna och trygg med bollen. Stefan Radu andades rutin som smittade av sig. Framför sig hade dom Marco Parolo som fick vikariera som den sköld Lucas Leiva brukar vara. Han gjorde inte mycket väsen av sig men stod alltid rätt och kunde med patenterade krossbollar hitta både Lulic och Lazzari.

Thomas Strakosha i mål visade också att han tagit sig samman efter den katastrofmatch han hade för några veckor sedan. På lugnt och tryggt manér fångade han in bollarna han behövde och när backlinjen en enda gång blev överspelade efter en snabb vändning, ja då stod han i vägen.

Om själva matchen då? Ciro Immobile gjorde 1-0 efter en kavalkad av Lazio-chanser i slutet av första halvlek. Hans 100:de mål i Serie A. Joaquin Correa dubblade ledningen med ett distinkt avslut efter att ha blivit serverad av Luis Alberto. Immobile fastställde senare slutresultatet till 3-0 efter att ha fintat ner Audero och retfullt placerat in bollen i mål. Slutresultatet var i underkant, Lazio kunde och borde vunnit med större siffror.

Men det finns ingen, absolut ingen anledning till klagan eller liknande ikväll. När jag nu råkade titta på tabellen ser jag Lazio längst upp. Låt det förbli så, ett bra tag framöver. Nu går vi in i derbyveckan!

Spelarbetyg:

Strakosha 7,0
Luiz Felipe 7,5
Acerbi 7,0
Radu 7,0
Lazzari 7,0
Sergej 7,5
Parolo 7,0
Luis Alberto 8,0
Lulic 7,0
Correa 7,0
Immobile 7,5


 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-08-25 23:56:10
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party