2019-04-28 18:00

Sampdoria - Lazio
1 - 2

Sampdoria Lazio 1-2: Lazio tillbaka på vinnarspåret

Lazio vinner 2-1 borta mot Sampdoria och tar hem 3 poäng efter 2 raka förluster i Serie A.

Lazio inleder starkt och tar ledningen efter bara 2 minuter tack vare Caicedo som vinner boll på Sampdorias planhalva och driver den ända fram till strafformådet innan han placerar den bakom Samps målvakt. Drygt 15 minuter senare utökar Lazio till 2-0, återigen med Caicedo som är duktig att nicka in ett fint inlägg av Romulo. Strax innan halvtidsvilan får Sampdoria en man utvisad då domaren visar Gaston det andra gula kortet. Trots en man mindre reducerar Sampdoria med Quagliarella i början av andra halvleken, men trots flera bra lägen och 3 stolpträffar blir det inga flera mål i matchen.

Sampdoria Lazio 1-2
Sampdoria (4-3-1-2):
Audero; Sala (82:a Gabbiadini, Ferrari, Colley(16' Tonelli), Murru; Praet, Ekdal, Linetty; Ramirez; Defrel, Quagliarella.
Lazio(3-5-2): Strakosha; Wallace, Acerbi, Bastos; Romulo (68:e Marusic), Parolo, Leiva, Cataldi (77:e Badelj), Lulic; Correa, Caicedo (62:a Immobile).
Målskyttar: Caicedo, Caicedo, Quagliarella
Utvisningar: Ramirez
Varningar: Ferrari, Acerbi, Wallace, Tonelli, Murru, Lulic, Sala

Spelarbetyg
Strakosha 6 – Sampdoria är farliga och har flera skott på mål, Strakosha är fokuserad och gör det han förväntas. Han är chanslös på Sampdorias mål, och har mycket tur på Murrus skott som först träffar stolpen sedan hans rygg innan bollen hamnar utanför.

Wallace 5.5 – Är tillbaka från start efter en längre period, men det är tyvärr ingen toppenmatch han står för. Slarvig vid flera tillfällen, som i samband med Sampdorias mål.

Acerbi 5.5 – Inte ofta Acerbi inte gör en godkänd match, men misstaget vid Sampdorias mål är för grovt för att han ska kunna få godkänt i dagens match.

Bastos 6 – Bastos har verkligen steppat upp de senaste matcherna, och är med hans fysik och snabbhet mycket viktig i tuffa matcher. Han gör inte en perfekt match, men är klart bäst i Lazios backlinjen idag.

Romulo 6.5 – Kanske bäst på plan efter Caicedo idag. Grinta, vilja och mycket spring för Romulo, som står för en assist och ett skott på stolpen,

Parolo – Bäst idag bland Lazios inre mittfältare. Första gången på många matcher han får starta, och står överlag för en ok insats.

Leiva 5 – Leiva gör ingen bra match idag. Slarvig och begår många misstag han inte brukar begå.

Cataldi 5.5 – Liksom Parolo, tack vare Milinkovic och Albertos frånvaro, får han en startplats i Inzaghis elva. Tycker inte han gör en bra match, verkar ivrig och ibland lite smått frustrerad även när Lazio har kontroll på spelet.

Lulic 5.5 – Gäller lite samma sak för Lulic som för övriga Lazios mittfältare. Trots en man mer på plan i mer än en halvlek så lyckas man sällan med att ha kontroll över mittfältet och matchen och det resulterar i att Sampdoria är många gånger nära ett kvitteringsmål.

Correa 6 – Han börjar bra, och verkar ha bra feeling med Caicedo. Han förvinner dock från matchen ju längre in i den man kommer, och när Lazio bör ha kontroll över den så blir han helt osynlig. Missar ett bra läge att stänga matchen med några minuter kvar.

Caicedo 7.5 – Utan tvekan bästa spelaren i Lazio idag. Viken grinta killen visar. Verkar inte kunna bli trött, krigar på varje boll och pressar Sampdoria konstant. Första målet är helt och hållet hans förtjänst då han vinner boll 40 meter från mål, driver den till straffområdet och placera den fint vid bortre stolpen. Vid andra målet utnyttjar han på bästa sätt ett fint inlägg av Romulo.

Inhoppare
Immobile 6.5 – Inzaghi väljer att vila honom i en timme. När han väl kliver in så märker man hur hungrig han är på att göra mål. Träffar ribban och skapar flera lägen, är lite självisik i några situationer. Hoppas han får näta i nästa match

Marusic 6 – Han tar Romulos plats med 20 minuter kvar. Gör det han färväntas på högra kanten, varken mer eller mindre.