Stadio Comunale Luigi Ferraris, 2021-12-05 18:00

Sampdoria - Lazio
1 - 3

Sampdoria - Lazio 1-3

Lazio är tillbaka på vinnarspåret igen, och på bortaplan dessutom! Utan tvekan den viktigaste segern hittills denna säsong.

Det var ett Biancocelesti som var piskat att vinna borta mot ett hemmastarkt Sampdoria efter att ha tagit en poäng på dom tre senaste matcherna. Och det var en rejält roterad elva som Sarri valde att starta med där bland annat Luis Alberto, Reina och Felipe Anderson fick starta på bänken vilket visade sig vara helt rätt val. Strakosha som gjorde sin första Serie-A debut denna säsong var riktigt bra i målet och förtjänade egentligen att få hålla nollan om inte Sergej tagit ett frustrations gult för att följa upp samma situation med att snacka sig till ett andra vilket får anses helt bedrövligt.
Grande Ciro har i och med gårdagens två mål och lyssna på detta nätat 15 gånger på 17 matcher mot Sampdoria vilket är totalt vansinnigt!

Matchen:

Redan i sjunde minuten placerar Sergej in 0-1 från högerkanten i målvaktens vänstra hörn och man kan verkligen ifrågasätta försvarsinsatsen vilket man också kan vid Ciro's 0-2 mål tio minuter senare. I den trettiosjunde minuten punkterar Lazio matchen med ett riktigt läckert mål från Nr 17, han fintar att han tar emot ett framstick från Sergej och sen patenterat slår in den i bortre, Dusan får sitta ner en stund till, han är möjligen prins men som alla vet så finns det bara en kung.
Jag har klagat väldigt mycket på Cataldi som jag tycker inte håller som regista men igår gör han sin bästa match hittills på den positionen.
Gårdagens poäng delades upp Ciro +2, Sergej +2 och the man of the match Mattia Zaccagni +2, den sistnämde imponerade ordentligt igår och gjorde inte bara sina första poäng sen han anslöt till klubben utan gjorde utan tvekan sin bästa match också, vilket var något som verkligen behövdes då Felipe Anderson har tappat sin inledande form på säsongen totalt. Zaccagni utmanade och gjorde sin gubbe samt var drivande i Lazio's anfall om och om igen utöver att han stod för två assist.

Att ha Pedro på ena kanten och Zaccagni på andra med Ciro i mitten kan bli vad som gör att vi på torsdag tar säsongens viktigaste seger hemma mot Galatasaray och vinner gruppen i EL och därmed går direkt till åttondelsfinal.

Avslutningsvis

Jag känner en enrom kärlek för Candreva som springer lika mycket som alltid fast nu i Samp, kanske är för han var viktig för mig när jag var lite yngre men det värmer mig då när jag stöter på en intervju med honom gjord innan matchen där han bl.a säger "Porto sempre la Lazio nel cuore" (Jag bär alltid Lazio i mitt hjärta)