Hammarby Bandy - Vänersborg
4 - 2

Sassuolo-Lazio 2-1

Lazio blev straffade i Sassuolo.

Landslagsuppehållet var en dyster period för Lazio som förlorade den ordinare mittfältsduon Biglia och Parolo till följd av skador. Biglia blir nu borta några veckor till medan Parolo ser ut att missa derbyt. Stefano Pioli uppmanade inför matchen laget att trots skadekrisen gå för tre poäng. Lazio mönstrade Onazi och Cataldi på mittfältet med Milinkovic-Savic längre fram i banan tillsammans med anfallstrion Anderson, Klose och Candreva.

Men det blev ingen rolig start på matchen när domare Marco Guida gav Sassuolo en straff. Bollen studsade vidare efter en hörna till Paolo Cannavaro i bortre delen av straffområdet. Mittbacken tog fart och Lulic fick ut ett ben som knappt nuddade Cannavaro som sedan tog ett steg till innan han valde att lägga sig ner. Domenico Berardi slog sedan in straffen enkelt. Tuff och onödig inledning för Lazio som hade inlett lovande spelmässigt.

Hemmalagets ledning fick till följd att Lazio tilläts ha bollen mer och Sassuolo kontrade. Lazio kom nära en kvittering när Sergej nickade bollen i kryssribban efter ett inlägg från Candreva. Candreva kom några minuter senare nära att spela fram Klose framför mål, men Cannavaro hann emellan.

Onazi och Cataldi på mittfältet hade svårt att få spelet att stämma och i synnerhet nigerianen som gav och slog bort många enkla bollar för Sassuolo att kontra på. Sansone hade en bra chans, men sköt lyckligtvis rakt på Marchetti.

I halvtid byttes Onazi ut mot Keita och Sergej fick ta klivet ner bredvid Cataldi. Lazio hade fortsatt mycket av bollen, men efter timmen spelad blev man straffade igen. Vrsaljko tog upp bollen längs högerkanten och hans inlägg hittade efter ett skottförsök slutligen fram till Missiroli som enkelt kunde stöta bollen i mål.

Sassuolo var några minuter senare ytterst nära att även göra 3-0 när Falcinelli träffade ribban. Men Keita Baldé var bestämd över att ge Lazio lite hopp och hade varit en frisk fläkt som vanligt med sitt inhopp. Han drev kort efter hemamlagets ribbträff upp bollen och snirklade sig mellan Sassuolo-spelare innan han kyligt lade fram bollen till en fri Felipe Anderson. Lazio hade kontakt.

Men det skulle inte bli några fler mål. Sergej missade istället ett gyllene läge precis innan slutet med ett missriktat skott i straffområdet och Danilo Cataldi förvärrade Lazios mittfältskris genom att dra på sig sitt andra gula kort.

Tre stelle
La prima stella: Lazios bortafölje. De tillresta laziali sjöng sig igenom det här bottennappet.

La seconda stella: Keita Baldé. Bra inhopp som fick lite fart på Lazios anfallsspel. Fin framspelning till Felipe och bra snabba aktioner.

La terza stella: Dusan Basta. I vanlig ordning en av Lazios bästa spelare som bidrar med fart och energi längs högerkanten.

SASSUOLO (4-3-3) - Consigli; Vrsaljko, Acerbi, Cannavaro, Peluso; Missiroli, Magnanelli, Biondini; Berardi, Falcinelli, Sansone.

LAZIO (4-2-3-1) - Marchetti; Basta, Mauricio, Gentiletti, Lulic; Onazi, Cataldi; Candreva, Milinkovic-Savic, Felipe Anderson; Klose