Sassuolo Lazio 2-1: Inga roliga tider för oss laziali

Lazio förlorar 2-1 mot Sassuolo i en match där Lazio har 40% bollinnehav och endast två skott på mål. Det är tredje förlusten för Lazio de senaste fem matcher.

På något vis visade resultattavlan 1-0 Lazio efter 45 spelade minuter. En halvlek som Sassuolo dominerat helt. Strakosha storspelade och Lazio lyckades med att näta på enda skottet mot mål. Andra halvleken var en kopia av första, med Lazio som misslyckade helt med att kontra sönder ett Sassuolo som jagade kvittering. Inom loppet av sju minuter hade Sassuolo vänt matchen. I matchens sista minut hade Basic en träff i ribban, men ett oavgjort resultat för Lazio hade varit allt förutom förtjänt.

Det enda positiva från matchen är att Zaccagni gjorde sitt första mål för Lazio och att han verkar växa mer och mer för varje match som går. Som att inte förlusten i sig är lagom nog var både Pedro och Zaccagni tvungna att lämna planen på grund av skada. Som tur är verkar det inte vara någon större fara med båda.

Vinsten mot Sampdoria förra helgen gav oss lite hopp inför kommande matcher, men nu är man tillbaka på ruta 1. Lazio har nu släppt in minst ett mål borta från Olimpico i 13 raka matcher, endast Spezia har gjort sämre med 18 raka matcher.

Jag vet inte riktigt vad man ska tycka eller säga. Lazio verkar ha förlorat sin identitet, jag tycker synd om spelare som Ciro som ger allting för laget och måste stå ut med detta. Men spelare som kommer in och spelar utan vilja är inte värda att bära tröjan med örnen på. Utöver det är det ganska uppenbart att Lazios trupp är för tunn. År efter år har man misslyckats med att värva spelare i nyckelspositioner. Och resultatet är detta. Två OK mittbackar som ska spela match var tredje dag. Ersättarna heter Radu, Vavro och Patric. På mittfältet är Luis Alberto och SMS mycket bra spelare, men ersättarna håller Serie B klass. Typ Akpa Akpro och Andre Anderson. Men det är ju inte deras fel.

Efter 17 spelade matcher är en CL plats 11 poäng ifrån. Kanske dags redan nu att lägga allt krut på Europa League och försöka komma långt i den turneringen.

Till 2022 löper kontraktet ut för en rad spelare. Dessa är Reina, Leiva, Radu, Patric, Lombardi, Lukaku, Strakosha, Marusic, Adamonis, Luiz Felipe. Till 2023 löper kontraktet ut för spelare som Pedro, Durmisi, Adenkanye, Jony, Andre Anderson. Det är femton spelare, mestadels av dem önskar jag aldrig mer se i Laziotröjan. De har i princip inte bidragit med något utan de har endast inneburit en lönekostnad.

På fredag möter Lazio Genoa hemma, sen reser Lazio till Venedig innan uppehållet. Till mercaton i vintern hoppas jag Tare och Lotito kan värva en eller två spelare som går direkt in i startelvan, inte en spelare som Escalante eller Musacchio som är sämre än de (dåliga) reserver Lazio redan har. Sen till sommaren får vi hoppas på att Sarri kan ställa krav på Lotito och framförallt Sarri, att man lyckas städa i truppen och bygga ett någorlunda vettigt lag.