Lagbanner
Serie A återupptas 13 juni - den tysta Scudetton?

Serie A återupptas 13 juni - den tysta Scudetton?

Igår röstades en majoritet av Serie A-klubbarna för att återuppta ligaspel den 13 juni. Ett formellt godkännande krävs fortfarande.

En majoritet av Serie A-klubbarna röstade igår för att 13 juni blir det datum då ligan ska återupptas. För att det ska bli officiellt krävs fortfarande regeringens godkännande.

Gruppträning

Med anledning av att Serie A i måndags utan komplikationer återvände till individuell träning bekräftade idrottsminister Vincenzo Spadafora på onsdagen att lagen nu godkänns att gruppträna med start måndag, 18 maj.

"För några minuter sedan fick jag ett brev från presidenten för FIGC [italienska fotbollsförbundet] [Gabriele] Gravina, där han tillkännagav att FIGC hade accepterat alla kommentarer från den vetenskapliga tekniska kommittén och justerat protokollet till att lagen utan svårigheter kan återuppta lagträning från 18 maj, ”sa Spadafora.

TV-pengar och ekonomi

Serie A bekräftade också i ett uttalande att alla TV-rättighetsinnehavare kommer att följa betalningsfristerna vilket för att Serie A ska kunna undvika ännu större finansiella följder av krisen.

Den tysta Scudetton

Juventus leder för närvarande Serie A-tabellen med bara en poäng före Lazio, med Inter på tredje plats, åtta poäng efter Lazio. Till skillnad från 2000 då Lazio-supportrarna stormade planen och bokstavligt talat klädde av spelarna innan slutsignalen ljöd kommer vi i år få se ett Scudetto-firande framför tomma läktare. Likväl kommer vi att få se ett firande och låt oss hoppas att Lazio får sista ordet. 

Michael Norberg Tot2020-05-14 10:12:01
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party