Lagbanner
2019-02-20 18:00

Sevilla - Lazio
2 - 0

Sevilla - Lazio

Lazios Europaäventyr är nu över på riktigt och detta efter en misslyckad upphämtning mot Sevilla borta i Spanien.

Som vanligt (på senare tid), tyvärr, så fanns det hopp om ett avancemang efter en stark period in på den andra halvleken och speciellt efter att Franco Vazquez, visserligen hårt straffat, fick lämna planen efter att ha tyckts riva ner Romulo. Denna hopp släcktes då som sagt relativt snabbt efter att Marusic, minuter senare, också fick lämna planen efter att ha fått ett direkt rött kort, även denna kan ses som hård nu på efterhand. (påminde mig lite om Napolimatchen senast exempelvis)

Sevilla öppnar matchen starkt och ser mycket mer taggade ut likt Ajax mot Real Madrid då man verkar vinna inprincip varenda duell som i den första matchen. Förutom ett friläge som Lulic bränner genom att bli fälld (verkar som om att borde ha varit straff) och något skott av Immobile så har inte Lazio mycket att komma med. Spelet går långsamt, offensiva spelare är isolerade och detta leder till att man förlorar oerhört mycket boll som Sevilla kan utnyttja för sina sylvassa kontringar.

Ben Yedder hinner även näta innan halvtid på en retur som kommer efter ett ganska så svagt ingripande av Strakosha vilket vi inte är vana att se nu för tiden, men i lite mer etablerade matcher som den mot exempelvis Salzburg borta förra säsongen, Inter hemma i sista omgången och nu igen mot Sevilla i en avgörande match. Sevilla trycker på hårt utan att egentligen skapa mycket och jag kan inte riktigt komma ihåg någon räddning från Strakosha än på 2 inspel.
 
Inzaghi byter ut Patric mot Correa i halvitd som hoppar in för att bilda en, till synes, ostrukturerad anfallstrio med Immobile och Caicedo. Lazio skapar chanser, Acerbi och Immobile missar varsitt friläge och sen så kommer de röda korten, Sarabia nätar och all form av hopp skeppades där och då.

Tankarna efter matchen är många och jag trots att jag är en av de få “optimisterna” så kan jag inte låta bli att undra varför Inzaghi genomför matchen med den plan han gör om man helt klart verkar ta över matchbilden med en fyrbackslinje mot både Napoli och Sevilla. Jag kan förstå att explosiva lag som dessa inte kan hålla upp deras höga tempo hela matcherna igenom och därför faller tillbaka, men kreativiteten strålar genom laget varje gång spelarna får chansen att spela mer expansiv och fri fotboll än behöva förhålla sig till den mer restriktiva 3-5-1-1formationen som även den har sina för- och nackdelar.

Det är omöjligt att inte börja ifrågasätta ifall Inzaghi är rätt man för jobbet efter uttåget och jag är ändå villig att fortsatt påstå det. Han har visat prov på flexibilitet över åren och vid tillfällen denna säsong, dock så verkar han endast vilja förhålla sig till 3-5-1-1 trots fina prestationer med andra formationer. Den enda som kan hämma Lazios framgång tror jag är Inzaghi själv eftersom att han bör vara den som avgör lämpligheten av att spela på ett visst sätt eller inte. Det är upp till honom om han vill vinna tillbaka min övertygelse iallafall och samtidigt får man tänka på att han fortfarande borde sitta i en bekväm sits.

Spelarbetyg:

Strakosha 6.0: Kan göra bättre på det första målet som sagt. Har annars inte speciellt mycket att göra.

Patric 5.0: Bara 45 minuter denna gång och han hinner väl aldrig riktigt göra bort sig. Ser dock svajig ut och saknar kvalite i duellspelet.

Acerbi 5.5: Har ett driv som strålar igenom och vill verkligen driva laget framåt. Har haft det jobbigt efter årsskiftet defensivt och det var ingen riktig skillnad idag heller.

Radu 6.0: Den enda som egentligen gör en godkänd insats i backlinjen. Svårpasserad och gedigen insats som gav en trygghetskänsla när formationsbytet väl ändå kom samtidigt som Acerbi höll hus
längre upp i plan.

Marusic 4.0: Otroligt svag efter årsskiftet med undantag i matchen mot Inter. Osynlig och får väldigt sällan något att stämma.  

Milinkovic 5.5: Har släppt på bältet lite nu och vågar inte att göra fel då i detta fall resulterade i många fina bollar. Ett misstag ledde dock till ledningsmålet för Sevilla, andra till frisparkar och vissa till ännu fler kontringar.

Badelj 6.5: Lite av ljusglimten nu när han har spelat så otroligt bra. Har en teknik som håller otroligt hög klass och lyckas aldrig med att tappa bollen oavsett pressen han sätts under.

Cataldi 6.0: Har ett driv likt den av Acerbi och gör några ordentliga löpningar likt de av Murgia och Parolo så det var ju positivt.

Lulic 5.0: Bör kanske ha en straff och springer mycket som vanligt. Tappar mycket boll annars och träbenet hjälpte aldrig riktigt till.

Immobile 5.5: Födelsedagsbarnets skärpa framför mål är trubbig för tillfället och har varit det ett tag nu. Blev kostsamt igår även om han tog sig till många lägen och visade att han är någon att
fortfarande räkna med.

Caicedo 4.5: Förutom en fin lobb så är han fortsatt iskall trots att han målade mot både Frosinone och Empoli.

Inhoppare:

Correa 5.0: Tappar upp utrymme och stör backarna något otroligt vilket öppnar upp det för andra. Den enda funktionen han fyllde igår då han annars var osynlig.

Romulo 6.0: Kan komma att bli någon bra även om han inte blir någon yngre med dagarna. Indirekt leder tillsammans med Cataldi med sin drivkraft.

Durmisi: Går inte riktigt att betygsätta.

Matchens snackis:

Är Lazios säsong över?

För mig så är den inte det då vi fortfarande har chansen att göra det bra i cupen samt vända den negativa trenden i Serie A. Saker kan vända snabbt och det har det gjort i andra lag som exempelvis Milan, förvisso med en bredare (kanske bättre) trupp och högre budget m.m. Tror inte att laget ser sig som mycket sämre än någon framför och det är som sagt endast personerna i Lazio som kan vända på detta genom att gå till sig själva.

Matchens spelare:

Roque Mesa: En liknande insats till den av Banega borta i Rom. Spelar smart och. Verkar ha fått fart på karriären igen efter en misslyckad sejour i Wales och Swansea.

Yosef Al Hassan2019-02-22 08:40:51
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party