Lagbanner
2019-02-20 18:00

Sevilla - Lazio

Sevilla - Lazio: Berg är till för att bestigas sägs det

I skuggan av Champions League ska en ack så viktig batalj avgöras på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i Sevilla. Nämligen returen mellan Sevilla och Lazio. Ska italienarna kunna vända på det 0-1 underläge man åkte på i första matchen? Eller blir Europa League specialisterna Sevilla för tunga att stå emot?

Många Lazio-anhängare var märkbart besvikna förra torsdagen då domaren blåste av matchen och Stadio Olimpico lämnats tomt och släkts ner för kvällen. Kom Lazio verkligen upp i normal standard? Gav spelarna verkligen allt? Är ett bevisat formsvagt Sevilla så mycket bättre än Lazio?
  Slutresultatet skrevs som sagt till 0-1 efter det att Ben Yedder tryckt dit matchens enda mål.

Frågorna som ställdes ovan har relevans och det skall understrykas - men att svara på dom redan nu, innan matchen imorgon känns inte riktigt rättvis på det stora hela. Ingen blir gladare än mig, om vi imorgon får se elva utsvultna lejon kliva ut på planen för att festa på det spanjorerna bjuder på.

Men hur står det till med våra motståndare egentligen? Efter matchen i torsdags i Rom åkte man på plumpen mot Villareal i ligan under den gångna helgen. Viktiga spelare som mittfältaren Pablo Sarabia och Wissam Ben Yedder vilades från start men stod redo för inhopp när andra halvlek skulle blåsas igång. Då var skadan redan skedd och Villareal ledde med 2-0.
  2019 har inte börjat bra, milt uttryckt och på 7 matcher i La Liga har man endast lyckats skrapa ihop 1 vinst - hemma mot Levante med 5-0 den 26 januari.


-”Vi måste hålla huvudet högt”
Säger Sevillas tränare Pablo Manchin, samtidigt som han gör en allvarlig min och fortsätter:
”Vi har haft värre perioder i den här klubben, det är en del av fotboll och normalt för ett lag som vårt, som också har höga ambitioner”

När det gäller lagets chanser så lägger han fram det likt en politiker och menar på att laget har allt i egna händer men utvecklar också resonemanget med att spelarna måste följa matchplanen till punkt och pricka. Lazio är ett mycket bra lag.

När det gäller Lazio så är det rena upp och nedvända världen om man jämför med vad man kände efter matchen mot Inter i Coppa Italia. Laget kommer från en riktig käftsmäll i Genua där man fick se sig besegrade efter att ha släppt in ett baklängesmål sent in på tilläggstiden. Innan detta hade man tagit två ganska intetsägande vinster mot några av Serie A:s slagpåsar i Empoli och Frosinone. Man kan kort och gott konstatera att Lazio inte imponerat på många nu på slutet.

Skador har dock betydelse men nu hintar Simone Inzaghi om att både Sergej Milinkovic-Savic och Marco Parolo kan komma att starta mot Sevilla imorgon. Samtidigt som mittbacken Stefan Radu verkar ha återhämtat sig från den magsjukan han spelade med i söndags.
  Jag undrar förresten hur Genoa spelarna kände efter matchen när det blev känt att rumänen spelat med magsjuka, ”Skakade han allas händer samtidigt som han hade magsjuka?” kanske någon sa i omklädningsrummet efter matchen. Nu kanske Radu bara hade ätit något konstigt men att spela med magsjuka? Personligen klarar jag knappt av att resa mig ur soffan vid illamående.


-”Vi är vansinniga”
Konstaterade Simone Inzaghi för några timmar sedan. ”Vi är väldigt arga över resultatet i söndags, men nu lämnar vi det bakom oss” sedan konstaterar han att ”Lazio är här för att spela en bra match och jag hoppas att vi sätter dit våra chanser imorgon”.

Där har han en poäng, Lazio har varit allt annat än effektiva den här säsongen och för att välta ett Cup-specialiserat Sevilla kommer det att behövas en rungande effektivitet för att bortalaget ska lyckas med uppdraget.

Annars är det värt att notera att Joaquin Correa, Ciro Immobile och Luis Alberto alla har spelat i Sevilla. Både Correa och Immobile köptes direkt emellan klubbarna medan Luis Alberto kom till Lazio via Liverpool.

För speciellt Correa som nu varit i Lazio under cirka 6-7 månader blir det kanske lite nostalgiskt att återse sina gamla fans. Vi får hoppas att det lyckas tända honom så han når nivån han höll i matchen mot Juventus för cirka en månad sedan.

I övrigt ser gräsmattan på Sevillas hemmaplan ut att vara i ett strålande slag om man ser på bilderna som är tagna nu på kvällen. Personligen tror jag att Lazio kan ha viss chans om spelarna går ut med samma inställning som man visade mot framförallt Juventus men också mot Inter. Motivation brukar slå klass, iaf i en halvlek eller 60-70 minuter. Det kan vara allt som behövs imorgon.


Nu har ni lite förutsättningar, så låt oss nu hoppas på att detta blir morgondagens höjdpunkt och att matchen lite senare, några timmar nord-öst om Sevilla, i Madrid blir utfyllnadsmatchen istället.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-02-19 21:14:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party